Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 18:08

Άντε…και του χρόνου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα, 11η παράταση για το αρδευτικό έργο του Αγίου Γεωργίου.

Θετική γνώμη διατύπωσε σήμερα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Π.Α.Α. για την «τροποποίηση της νομικής δέσμευσης του 1ου υποέργου της Πράξης ««Αρδευτικό έργο Αγίου Γεωργίου Ν. Αιτωλοακαρνανίας» με κωδικό ΟΠΣΑΑ:122932 του Μέτρου 4, υπομέτρου 4.3, δράση 1 του Π.Α.Α. 2014-2020, όπως προτείνεται μέσω της αιτούμενης 11ης παράτασης προθεσμίας , μέχρι 31.12.2019, δεδομένου ότι δεν τροποποιείται το βασικό σχέδιο της σύμβασης και τα βασικά διακριτά στοιχεία παραμένουν όπως προβλέπονται στην αρχική νομική δέσμευση».

Το «Αρδευτικό έργο Αγίου Γεωργίου Νομού Αιτωλοακαρνανίας» ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011 και η  αρχική συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης της κατασκευής του είχε οριστεί για τις 11-2-2013.

Να σημειωθεί ότι το αναφερόμενο έργο είναι και το μοναδικό που εκτελείται στην αγροτική Αιτωλοακαρνανία, αφού δεν καταφέραμε ούτε καν να εντάξουμε έργα. Και πως θα μπορούσε, αφού δεν φρόντισαν οι αρμόδιοι να υποβάλλουν έστω μια πρόταση.

Ως γνωστόν, χάσαμε το πρόγραμμα «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων – έργα άνω των 2,2 εκατ. ευρώ» και μένει να δούμε αν θα καταφέρουμε κάτι με το πρόγραμμα για τα μικρά έργα.

Πάντως, αν κρίνουμε απ’ το γεγονός ότι κοντά μια δεκαετία τώρα «παλεύουμε» το αρδευτικό του Αγίου Γεωργίου και πάμε από παράταση σε παράταση, ε, να αισιοδοξούμε θα ήταν μάλλον εντελώς άστοχο.

Εν τω μεταξύ, στην Αιτωλοακαρνανία των λιμνών και των ποταμών, δοξάζουμε τον Ύψιστο που έριξε καλή βροχούλα και ποτίστηκαν οι ελιές και τα χωράφια.

Διότι …πέρασαν χρόνια, πέρασαν κοινοτικά πλαίσια, πέρασαν προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, πέρασαν πολλοί και διάφοροι «σωτήρες», ένα έργο της προκοπής, όμως, δεν ήμασταν άξιοι να το κάνουμε.

Ελπίζουμε ότι πλέον αυτή η κακοδαιμονία θα αλλάξει. Ελπίζουμε...

Διαβάστηκε 1584 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία