Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:40 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 17:46

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα «Μανουσάκια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο χορός, είναι η τέχνη, η οποία καλλιεργεί το σώμα και το νου. Μέσα από το χορό εκφραζόμαστε, ψυχαγωγούμαστε, επικοινωνούμε αλλά και ασκούμαστε.

Ο παραδοσιακός  χορός διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά με την προσθήκη του  στοιχείου του λαϊκού πολιτισμού, μέσα από τον οποίο εκφράζονται έντονα συναισθήματα για τον τόπο και το λαό, την ιστορία του, τη λεβεντιά του.

Οι παραδοσιακοί χοροί διακρίνονται για την ιδιαίτερη αισθητική, τη ρυθμικότητα, το συντονισμό χεριών και ποδιών , την έκφραση υψηλών ιδανικών, αλλά και την αισιόδοξη διάθεσή τους.

Στον Σύλλογό μας συναντάμε όλους τους ελληνικούς λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς. Από ζεϊμπέκικο και χασάπικο μέχρι τοπικούς, ποντιακούς, κρητικούς, θρακιώτικους και άλλους χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ο σύλλογός μας δίνει την ευκαιρία σε όλους να εκδηλώσουν την ζωντάνια τους και να βαδίσουν τον δρόμο για την διατήρηση της παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού. Σας περιμένουμε όλους!

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου ξεκινούν 30 Σεπτεμβρίου και οι εγγραφές ήδη έχουν ξεκινήσει.

ΤΜΗΜΑΤΑ: ΠΑΙΔΙΚΑ-ΕΝΗΛΙΚΩΝ-ΑΡΧΑΡΙΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 7 – 9 μ.μ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

6932-726207

6932-308063

6973-056184

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1312 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.