Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:30 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 17:27

Κοινωνικό μέρισμα: «Κόντρα» για την καταβολή του – Τι θα ισχύσει με την 13η σύνταξη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίσημες δηλώσεις

Μόνιμα μέτρα και όχι επιδοματική πολιτική βάζει στο »στόχαστρο» η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζοντας οριστικά τέλος στην καταβολή κοινωνικού μερίσματος.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, επανήλθε με νέες δηλώσεις για το δημοσιονομικό περιθώριο της χώρας.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε προεκλογική καμπάνια με τα λεφτά των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους τα επιστρέφει» σχολιάζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δηλώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τόσο θράσος, που εγκαλεί τη νέα κυβέρνηση για τα ποσά που αυτός έχει ήδη ξοδέψει από τον Μάιο, μετατρέποντας τον προϋπολογισμό σε χορηγό της προεκλογικής του καμπάνιας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Πρόσθεσε πως «συγκεκριμένα, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας του, ο κ. Τσίπρας διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2019 φιέστα στο Ζάππειο στην οποία δήλωσε ότι έχει «εξασφαλίσει» για το 2019 ποσό ύψους 1,14 δισ. ευρώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (πλην ροφημάτων) και στην ενέργεια, καθώς και για τη χορήγηση της δήθεν «13ης σύνταξης». Εν συνεχεία, ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε (14 Μαΐου 2019) ότι «δυστυχώς δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για να μειωθεί ο ΦΠΑ και για τα σερβιριζόμενα ροφήματα σε καταστήματα»». Συμπλήρωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι εξάντλησε από τον Μάιο όλο τον δημοσιονομικό χώρο του 2019».

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας, αντί για το Δεκέμβριο, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, έσπευσε να μοιράσει προεκλογικά από τον Μάϊο το 1 από τα 10 ευρώ που έπαιρνε συστηματικά με την υπερφορολόγηση από τις τσέπες όλων των Ελλήνων» και κατέληξε λέγοντας «αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στους Έλληνες όσα τους πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα, ήδη από φέτος με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για σχεδόν 5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Επιπλέον, διατηρεί όλα τα υφιστάμενα επιδόματα και προσθέτει μόνιμα μέτρα στήριξης των Ελλήνων τα οποία ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ και θα ενσωματωθούν στον Προϋπολογισμό του 2020».

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 874 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.