Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:45 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 18:03

Προχωρούν τα έργα για τη νέα γέφυρα Τέμπλας (φωτό-βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Iκανοποίηση προκαλεί στους κατοίκους του ορεινού Βάλτου  Αιτωλοακαρνανίας  και της Δυτικής Ευρυτανίας το γεγονός πως προχωρούν οι εργασίες για τη νέα γέφυρα Τέμπλας σε απόσταση 130 μέτρων από το ιστορικό γεφύρι που ενώνει τους δύο νομούς.

Η κατασκευή της νέας γέφυρας αποτέλεσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και αφού πέρασε από  σαράντα κύματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δημοπρατήθηκε τον Μάρτη του 2017 και η σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη τον περασμένο Δεκέμβρη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς αφενός αποτελεί αναγκαιότητα μια σύγχρονη γέφυρα να ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία  , αφετέρου θα αποσυμφορήσει το πέτρινο γεφύρι της Τέμπλας που έχει καταπονηθείκαι στο οποίο προγραμματίζονται εργασίες αποκατάστασης .

Η νέα γέφυρα 60 μέτρων ,επί της κοίτης του Αχελώου ποταμού στο στενό σημείο του (50-55 μέτρα), θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας  αλλά και πεζοδρόμιο  από την πλευρά του διατηρητέου γεφυριού για τους επισκέπτες.

Πηγή video – φωτο: evrytanika.gr

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1012 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.