Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 17:32

Δημιουργική μαγειρική με προϊόντα από την Δυτική Ελλάδα στην 84η ΔΕΘ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δράσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα.

Σε Προϊόντα με Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενες Γεωγραφικές Ενδείξεις (ΠΓΕ) που παράγονται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφιέρωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα μία από τις ημέρες που συμμετείχε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Για να Ξέρουμε τι Τρώμε» που εστίαζε στο τρίπτυχο ασφάλεια τροφίμων, προστασία παραγωγών και καταναλωτών και βιώσιμη ανάπτυξη, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 ο σεφ Παναγιώτης Καραφουλίδης μαγείρεψε live στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, συνταγές με Φέτα, Ελαιόλαδο, Σταφίδα, Αυγοτάραχο και Κρασί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος της ήταν η προώθηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την Ασφάλεια και Προστασία των Αγροτικών Προϊόντων στην Ε.Ε., καθώς και των καθεστώτων ποιότητας της Ε.Ε., όπως για παράδειγμα οι Προστατευόμενες ονομασίες προέλευσης (ΠΟΠ) και οι Προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις (ΠΓΕ).

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με τα προϊόντα: Μαυροδάφνη Πατρών και Μοσχάτο Ρίου, Φέτα Καλαβρύτων, Αυγοτάραχο ΜεσολογγίουΣταφίδα Βοστίτσα και Βιολογικό Ελαιόλαδο.

Ειδικότερα, στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το περίπτερο 10 της Έκθεσης, εκτέθηκαν συνολικά πάνω από 100 διαφορετικά ελληνικά προϊόντα που υπάγονται σε καθεστώς ποιότητας της ΕΕ. Τα προϊόντα προέρχονταν επίσης από την Κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική. Μακεδονία και Θράκη, την Κρήτη και την Θεσσαλία, ενώ παρουσιάστηκαν από τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC) κάθε περιοχής.

Διαβάστηκε 534 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.