Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:47 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 15:49

Η Περιφερειακή Αρχή κοντά στις τοπικές κοινωνίες – Συνάντηση με τους Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων στην Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με τη συμμετοχή του συνόλου σχεδόν των αιρετών προέδρων των τοπικών συμβουλίων της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας στο Μεσολόγγι, συνάντηση εργασίας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη.

 «Το σύνολο του δυναμικού της Περιφέρειας θα βρίσκεται δίπλα σας και κατ επέκταση δίπλα σε όλους τους πολίτες. Εσείς, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, έχετε την καλύτερη δυνατή εικόνα για το τι συμβαίνει στην περιοχή σας και η συμβολή σας σε επίπεδο σχεδιασμού και παρεμβάσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική» ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και πρόσθεσε:

«Είναι απαραίτητο ωστόσο να υπάρξει ιεράρχηση των αναγκών και η πληροφόρηση να φτάνει στους τελικούς αποδέκτες - τους Δήμους ή την Περιφέρεια - συγκροτημένα, με σαφήνεια και - στο μέτρο του δυνατού - έγκαιρα. Ήδη, με σειρά στοχευόμενων παρεμβάσεων δώσαμε άμεσες λύσεις σε ιδιαίτερα επείγοντα, και πολλά απ αυτά χρονίζοντα, ζητήματα. Στόχος μας είναι να λύνουμε τα προβλήματα και σε αυτό η συνδρομή σας είναι πολύτιμη».

Από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Επεσήμανε ότι η εντολή του Περιφερειάρχη είναι διαρκής παρουσία των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων δίπλα στον πολίτη και οι στοχευμένες και καίριες παρεμβάσεις τους στα ζητήματα που ανακύπτουν.

 «Η πόρτα μας θα είναι πάντα ανοιχτή, το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό της Περιφέρειας θα είναι πάντα στη διάθεσή σας. Είναι σημαντικό ωστόσο να υπάρχει μια διαδρομή του αιτήματος μέσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή αξιολόγηση και αποτίμηση. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της περιοχής μας είναι συνεργάτες σε έναν κοινό αγώνα βελτίωσης της ζωής των συμπατριωτών μας» τόνισε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν αρκετοί από τους προέδρους που παραβρέθηκαν στη συνάντηση και τοποθετήθηκαν είτε για θέματα καλύτερης οργάνωσης είτε για συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στις περιοχές τους. Κοινός παρονομαστής όλων ήταν οι ανάγκη για συντονισμό, άμεσες παρεμβάσεις αλλά και επανασύνδεση των αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας με τους ίδιους τους πολίτες.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά, των Αντιπεριφερειαρχών Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Λάμπρου Δημητρογιάννη και του εντεταλμένου σύμβουλου του Περιφερειάρχη με αρμοδιότητα τις συνεταιριστικές οργανώσεις Μιχαήλ Γούδα με τους Αντιδημάρχους -υπευθύνους για τα έργα και τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η σύσκεψη αφορούσε στον συντονισμό και την επιτάχυνση του έργου στον τομέα των Υποδομών και των Έργων που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις σχεδιασμού ή υλοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστηκε 770 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.