Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 15:45

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδος, κ.Ολυμπία Βικάτου. Φωτίστηκε και πάλι το Κάστρο της Ναυπάκτου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπακτίας κ.Βασίλη Γκίζα

με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτ/νιας και Λευκάδος, κ.Ολυμπία Βικάτου

Φωτίστηκε και πάλι το Κάστρο της Ναυπάκτου

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ. Ολυμπία Βικάτου και την αναπληρώτρια κ. Φωτεινή Σαράντη, είχε τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας.  Οι δύο πλευρές εστίασαν κατά κύριο λόγο τη θεματολογία τους στη μεταξύ τους συνεργασία, με στόχο την αρωγή της μίας στην άλλη σε κοινού ενδιαφέροντος θέματα.

Στην ατζέντα της συζήτησης περιλαμβάνονταν έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά και εκείνα που πρόκειται να ξεκινήσουν το προσεχές διάστημα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ορισμένα εκ των οποίων εντάσσονται στα προγράμματα ΙNTERREG και LEADER.  Για παράδειγμα η συντήρηση-αποκατάσταση και ανάδειξη τμημάτων του Κάστρου, καθώς επίσης και η δημιουργία μόνιμης έκθεσης σε αίθουσες του Κάστρου. Επίσης συζητήθηκαν τα έργα που υλοποιεί ο Δήμος με την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, δηλαδή το Πολιτιστικό Μονοπάτι και η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τα εν λόγω, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές,  σε συνδυασμό με επιμέρους παρεμβάσεις θα αποτελέσουν ισχυρά θεμέλια για το στόχο της δημιουργίας εικόνας Καστροπολιτείας που θα συνοδεύεται από στοιχεία βιώσιμης ιστορικής πόλης. Τόνισαν επίσης την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της περιοχής, όπως του Κάστρου της Ναυπάκτου, του Κάστρου του Αντιρρίου, του αρχαιολογικού χώρου της Βελβίνας, του Αρχαίου Θεάτρου της Μακύνειας και του Ασκληπιείου. 

Με την ευκαιρία η κ. Βικάτου ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν το προηγούμενο διάστημα στις εργασίες καθαρισμού του Κάστρου της Ναυπάκτου και πέριξ αυτού (Δασαρχείο και προσφάτως ο Δήμος αντίστοιχα), με αποτέλεσμα αυτό να φωταγωγηθεί και πάλι, αφού προηγουμένως προχώρησε η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού από την Εφορεία Αρχαιοτήτων. 

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας διαθέσαμε προσωπικό για τον καθαρισμό πέριξ του Κάστρου με σκοπό να αναδειχθεί το ιστορικό μνημείο, αλλά και να προστατευθούν ταυτόχρονα οι κοντινές οικείες από τον κίνδυνο πυρκαγιάς» σημείωσε ο Δήμαρχος Ναυπακτίας για να συμπληρώσει πως «για τη δημοτική αρχή αποτελούν προτεραιότητα ο πολιτισμός, τα μνημεία και η ανάδειξή τους.  Δεσμευόμαστε ότι από τον επόμενο χρόνο θα σταθούμε πρωτεργάτες ώστε το Κάστρο να παραμείνει φωταγωγημένο κατά τη διάρκεια όλων των θερινών μηνών. Μαζί θέτουμε ως στόχο τη δημιουργία μιας βιώσιμης ιστορικής πόλης που με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της θα αποτελεί πρότυπο.  Με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε ενεργοί και παρόντες για να συνδράμουμε το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων».

 

Διαβάστηκε 726 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.