Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:34 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 16:41

Αιτωλοακαρνανία: 3.000 άτομα έτοιμα να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανάσα στην τσέπη υποψήφιων οδηγών με το νέο νόμο

Δηλώσεις στη «Σ» του αντιπροέδρου του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Μπαριάμη

Ανάσα στην τσέπη τους θα δουν οι υποψήφιοι οδηγοί που δίνουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Με το νέο νόμο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για τα διπλώματα οδήγησης, πέραν των άλλων ρυθμίσεων, καταργείται το «χαράτσι» των 120 ευρώ (υποψήφιοι ερασιτέχνες οδηγοί) και των 180 (υποψήφιοι επαγγελματίες οδηγοί) που υποχρεώνονταν να πληρώνουν για ασφάλιση όσοι έδιναν εξετάσεις για άδεια οδήγησης.

Πρόκειται για ένα νόμο που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προέβλεπε μεταξύ άλλων την υποχρέωση ασφάλισης των υποψηφίων οδηγών ατομικά. Τα συγκεκριμένα ατομικά ασφαλιστήρια υποψηφίων οδηγών, κόστιζαν από 120 έως 150 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ. και από 150 έως 180 ευρώ για τα βαρέα οχήματα. Πρόκειται για μια ασφάλιση που κάλυπτε το χρονικό διάστημα δέκα λεπτών της εξέτασης. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ποσά αυτά καλύπτουν σε αρκετές περιπτώσεις και την ετήσια ασφάλεια αρκετών Ι.Χ. αυτοκινήτων, αλλά πλέον ο νέος νόμος επιτρέπει στον δάσκαλο οδήγησης να είναι εντός του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα αυτό να καταργεί την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση των υποψήφιων οδηγών.

– Ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Μπαριάμης

«Ο νέος νόμος «καταργεί» το ασφαλιστήριο. Δεν είναι μόνιμος, αλλά θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Απριλίου. Προβλέπει την εξέταση με δύο εξεταστές μέσα στο αυτοκίνητο, συνεπώς είναι καθαρά στη διάθεση της κάθε Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρειας ώστε να επιτρέψει να γίνεται η εξέταση του υποψήφιου οδηγού με έναν εξεταστή. Αν συμβεί αυτό, αν δηλαδή επιτραπεί να γίνονται εξετάσεις με έναν εξεταστή μέσα στο αυτοκίνητο, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθούν οι εξεταστικές επιτροπές, συνεπώς θα υπάρξει μεγάλη αποσυμφόρηση στους υποψήφιους οδηγούς που αναμένουν να εξεταστούν και να πάρουν το δίπλωμά τους. Στην περιοχή μας ο αριθμός όσων αναμένουν ξεπερνά τα 3.000 άτομα» δήλωσε στη «Σ» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Μπαριάμης.

Ο κ. Μπαριάμης σχολιάζοντας τον νέο νόμο σημείωσε: «ως σωματείο πιστεύουμε πως δεν λύνει βασικά ζητήματα ο νέος νόμος, όπως το αδιάβλητο των εξετάσεων, αλλά βοηθάει σε σχέση με τον προηγούμενο, στο πλαίσιο του οποίου οι υποψήφιοι οδηγοί, είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες, πλήρωναν το ασφαλιστήριο».

Ακόμη, καταργείται ο νόμος για την πρακτική εξέταση αναθεώρησης σε οδηγούς 74 ετών και άνω και θεσπίζεται η δημιουργία δευτεροβάθμιας επιτροπής γιατρών, η οποία θα εξετάζει την εν λόγω κατηγορία οδηγών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 839 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.