Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:46 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 11:29

Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας: Χωρίς ελλείψεις (στην αρχή) τα νεοϊδρυθέντα Τμήματα της Γεωπονικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνεδριάζει σήμερα η Κοσμητεία της Γεωπονικής

Τους πρώτους τους φοιτητές ετοιμάζονται να υποδεχθούν τα νέα τμήματα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο και το Μεσολόγγι.
Επί του παρόντος οι ανάγκες των νέων τμημάτων σε διδακτικό προσωπικό θα καλυφθούν από καθηγητές των τμημάτων Μηχανικών Περιβάλλοντος και Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, καθώς και από συμβασιούχους διδάσκοντες, τους λεγόμενους «407».

Επιπλέον εντός του Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» προκηρύσσονται δύο μόνιμες θέσεις μελών ΔΕΠ για το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων που εδρεύει στο Αγρίνιο και δύο ακόμη για το Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι. Ήδη οι Γραμματείες των νέων τμημάτων έχουν στελεχωθεί και είναι έτοιμες να υποδεχθούν σε λίγες μέρες τους πρώτους φοιτητές. Σήμερα πάντως είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Γεωπονικής Σχολής και αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα αναφορικά με τη λειτουργία των νέων τμημάτων και την υποδοχή των πρώτων φοιτητών.

Από εκεί και πέρα εκφράζεται στην ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής η πεποίθηση πως βραχυπρόθεσμα δεν θα υπάρξουν προβλήματα αναφορικά με τη στέγαση των νέων τμημάτων και τον εξοπλισμό τους. Ωστόσο στην περίπτωση του Αγρινίου, επειδή την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αναμένεται και η έναρξη της λειτουργία του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας, αναζητούνται μεσομακροπρόθεσμες λύσεις από τους ιθύνοντες του Πανεπιστημίου Πατρών με πολλά ενδεχόμενα να βρίσκονται στο τραπέζι.

Επιπλέον στις τάξεις των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας εκφράζεται αισιοδοξία για το μέλλον, αφού για παράδειγμα το νεοϊδρυθέν Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων είχε φέτος βάση εισαγωγής άνω των 10.000 μορίων, ενώ η ίδρυση των Τμημάτων Επιστήμης Βιοσυστημάτων στο Αγρίνιο και Γεωργικής Μηχανικής στο Μεσολόγγι, που θεωρούνται τμήματα αιχμής πανελλαδικά, θα διαφοροποιήσουν τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών από άλλες Γεωπονικές και θα προσελκύσουν φοιτητές.

Ωστόσο τα στελέχη των Τμημάτων ελπίζουν και σε στήριξη από τους τοπικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας με συνέργειες, ώστε να ριζώσει στην Αιτωλοακαρνανία ένας ακαδημαϊκός – επιστημονικός πυρήνας που θα «κουμπώσει» με το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 811 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.