Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 22:05

Η υπεραιωνόβια μουριά στον Δρυμώνα Θέρμου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Καλοκαιρινό απομεσήμερο στην πλατεία του Δρυμώνα στο ορεινό Θέρμο. Την ώρα που η υπεραιωνόβια μουριά, (το δέντρο που αγκαλιάζει με τον παχύ ίσκιο της σχεδόν ολόκληρη τη μικρή αλλά γραφική πετρόστρωτη πλατεία), παραμένει μόνη, χωρίς την ανθρώπινη συντροφιά από τους ικανού αριθμού θαμώνες του παραδοσιακού καφενείου, που συνήθως περνούν πολλές ώρες εδώ.

Είναι η ώρα που οι άνθρωποι διακόπτουν για λίγες ώρες τις δραστηριότητές τους, για να ξεκουραστούν στη μακρά διάρκεια της καλοκαιρινής μέρας.

Η μουριά περιμένει με ανυπομονησία να περάσει η ώρα της μεσημεριανής ραστώνης για να ξανάρθουν οι άνθρωποι και να καθίσουν στον παχύ ίσκιο της και να τους περιβάλει με τη δροσερή της ανάσα – κάτι που τόσο έχουν ανάγκη στο καλοκαιριάτικο κάμα – και συνάμα εκείνοι να της παράσχουν τη συντροφιά που τόσο έχει ανάγκη κάθε ώρα και στιγμή, καθώς είναι αυτό ακριβώς που της απαλύνει τη μοναξιά των γηρατειών της και σίγουρα είναι κάτι που συντελεί στη διατήρηση της νεότητάς της ακόμη και σ’ αυτή την ηλικία.

Εκεί στο κέντρο του Δρυμώνα, στο ορεινό Θέρμο!

Του χωριού που ατενίζει «αφ’ υψηλού» τη γήινη ομορφιά τριγύρω!!

Εκεί που το βλέμμα μπορεί να πλανάται χωρίς περιορισμούς προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα και ν’ απολαμβάνει εικόνες άφατης ομορφιάς από την πλανεύτρα φύση της πανώριας λίμνης Τριχωνίδας και της Αιτωλικής γης τριγύρω!!!

Νίκος Σ. Κωστακόπουλος 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 3144 φορές
Συντακτική Ομάδα του AgrinioBestOf.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.