Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:47 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 22:04

Μεσολόγγι: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «1ο Σχολείο Μικρών Διασωστών» από την ΕΟΕΔ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου διοργάνωσε το «1ο Σχολείο Μικρών Διασωστών» διάρκειας τριών ημερών,11-12 & 14 Σεπτεμβρίου 2019.

Σε μικροί διασώστες μετατράπηκαν οι 40 μαθητές Δημοτικού,Γυμνασίου και Λυκείου.Η Ε.Ο.Ε.Δ υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές την αξία των Πρώτων Βοηθειών,αλλά και την προετοιμασία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών(Σεισμό) και να γνωρίσουν το σωστό τρόπο παροχής τους ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.Επίσης έγινε και μάθημα ψυχολογίας για να μπορούν τα παιδιά να διαχειρίζονται τον κίνδυνο και τις έκτακτες καταστάσεις που τυχόν θα  αντιμετωπίσουν.

Τόσο η παρουσίαση όσο και η πρακτική εξάσκηση έγιναν με απλό και εύληπτο τρόπο, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ανάγκες των μαθητών, σχετικά με τη διαχείριση ατυχημάτων και τραυματισμών όπως αιμορραγία,ρινορραγία,έγκαυμα,πνιγμονή,λιποθυμία καθώς και καρδιόπνευμονική αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ. Στο τέλος του Σχολείου οι μαθητές παρέλαβαν με χαρά το αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
« Η απόκτηση δεξιοτήτων Βασικών Πρώτων Βοηθειών αποτελεί αναγκαιότητα στην καθημερινή ζωή και όσο νωρίτερα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά μας να τις αποκτήσουν, τόσο το καλύτερο.Η Βασική Υποστήριξη της Ζωής είναι μια ζωτική μάθηση, που όλοι θα πρέπει να μαθαίνουν με την πρώτη ευκαιρία.Είναι ωραίο να ζείς μεγαλώνοντας Μικρούς Διασώστες και θα ακολουθήσουν και αλλα πολύ ενδιαφέροντα σχολεία για τα παιδια μας! » δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ Διονύσης Τσιρόγλου.
sinidisi.gr
 
Διαβάστηκε 918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.