Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 17:58

Τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Αιτωλοακαρνανίας στο επίκεντρο της συνάντησης Καραγκούνη – Κεραμέως

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συνάντηση είχε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 16.09.19, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης τόσο με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και με την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ο κος Καραγκούνης εξέθεσε ζητήματα που αφορούν τα κενά που υπάρχουν στη Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στον Νομό της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής αναφέρθηκε στα 40 κενά που υπάρχουν στα δημοτικά σχολεία (εκ των οποίων 10 αφορούν πρωινά και 30 ολοήμερα) του νομού, όπως για παράδειγμα στα δημοτικά Βόνιτσας, Λουτρού κ.λπ. (πρωινά) και λοιπά ολοήμερα ολιγοθέσια δημοτικά της περιφέρειας. Κενά διαπιστώνονται επίσης και σε νηπιαγωγεία του Νομού όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Βάρνακα που αφορά πρωινό πρόγραμμα και σε λοιπά ολοήμερα όπως της Κάτω Δάφνης, του Αγίου Θωμά, του Λεσινίου, της Κυψέλης κ.ο.κ.Έπίσης, ο κος Καραγκούνης υπόμνησε και το γεγονός ότι 3 σχολεία της Ναυπάκτου στερούνται δασκάλων φυσικής αγωγής.

Τόσο η Υπουργός κα. Κεραμέως όσο και η υφυπουργός κα. Ζαχαράκη τόνισαν ότι το Υπουργείο Παιδείας επικαιροποιεί αυτή τη στιγμή τη λίστα κενών που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στο Νομό Αιτ/νίας και δρομολογείται άμεσα η δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών. Έτσι το Υπουργείο δεσμεύεται όσον αφορά την Αιτωλοακαρνανία, να προχωρήσει στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη κενών που υπάρχουν.

agrinionews,gr

Διαβάστηκε 2687 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/