Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 17:46

Επίδομα γέννας σε όλους και στους μετανάστες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επίδομα γέννας, ύψους 2.000 ευρώ σε όλους τους Έλληνες και μετανάστες ανακοίνωσε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου από 1.1.2020 σημειώνοντας ότι μόνο το 10% δεν θα το πάρει λόγω πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Μάλιστα ρωτήθηκε για το αν θα λάμβανε το επίδομα η οικογένεια Αντετοκούνμπο, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι «εκεί θα βασιστούμε πάνω σε βάση που υπάρχει για άλλα επιδόματα. Ασφαλώς όταν κάποιος είναι κάτοικος της χώρας, μπορεί να μην είναι υπήκοος, αλλά κάτοικος π.χ. για δέκα χρόνια, που είναι αυτό που εμείς εξετάζουμε, γιατί να μην του δίνεται και το επίδομα, όπως δίνεται και στους υπόλοιπους πολίτες».

Ειδικότερα η υπουργός τόνισε ότι «τo δημογραφικό είναι ένα εθνικό πρόβλημα, δεν έχει πολιτικό πρόσημο, είναι ένα πρόβλημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλλουμε. Αναγγείλαμε το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε γέννα. Ξεκινάει 1/1/2020 και πηγαίνει σε όλες τις γέννες που γίνονται στην Ελλάδα, ως μερική λύση του δημογραφικού».

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια, υπογράμμισε ότι γύρω στο 10% του υψηλότερου εισοδήματος δεν θα το πάρει, κι αυτό όχι γιατί κάνει πολύ μεγάλη δημοσιονομική διαφορά αλλά για να υπάρχει μια αίσθηση δικαίου και αναλογικότητας στους πολίτες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η πολιτική μας είναι ότι θα το παίρνουν Έλληνες πολίτες και θα το παίρνουν και οι πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπως ορίζει το πολιτικό δίκαιο. Αυτό που κοιτάμε είναι να μην υπάρξει αδικία ως προς πολίτες τρίτων χωρών που μένουν πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, επισήμανε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς πως «το 2020 δουλεύουμε ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

dikaiologitika.gr – Αλεξάνδρα Κλειδαρά

 
 
Διαβάστηκε 798 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.