Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 09:55

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Γ.Ε.Αγρινίου οργανώνει εκδρομή στην Αίγινα (Σ/Κ 21-22/9/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», που λειτουργεί το τμήμα Πνευματικών και Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, ανακοινώνει σειρά εκδηλώσεων για την περίοδο 2019-2020.

Στα πλαίσια της γνωριμίας με το έργο του γλύπτη Χρήστου Καπράλου, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αίγινα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019, κατά την διάρκεια της οποίας εκτός από την επίσκεψη, στο εργαστήριο του γλύπτη, θα υπάρχει και η δυνατότητα παρακολούθησης της θεατρικής παράστασης «Καπράλος: τα πρώτα βήματα», που ανέβασε το  ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και θα παρουσιαστεί στην Αίγινα εκείνη την ημέρα.

Στις 19 Οκτωβρίου 2019 θα γίνει το δεύτερο «Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού», στο οποίο οι παίκτες καλούνται να εντοπίσουν λιγότερο ή περισσότερο «κρυμμένα» στοιχεία που αφορούν την πόλη και την ιστορία της, συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι που όλα επιτρέπονται.

Στις 9 Οκτωβρίου 2019 αρχίζει ο έβδομος κύκλος ομιλιών-παρουσιάσεων, που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πλευρές της τοπικής αλλά και της ευρύτερης ιστορίας. Πρώτη ομιλήτρια είναι η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου στις 9 Οκτωβρίου και ακολουθούν η Μαίρη Χρυσικοπούλου στις 6 Νοεμβρίου  και ο αρχαιολόγος Γεώργιος Σταμάτης στις 4 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα με πολλές άλλες ομιλίες και εκδηλώσεις συνεχίζεται μετά τις γιορτές, μέχρι τον Μάιο και θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

Διαβάστηκε 1074 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.