Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:12 πμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 17:52

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Φαρμάκη – Μέγιστη απορρόφηση πόρων από την Ε.Ε.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είχε ο νέος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.
 
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στην Αθήνα, στο γραφείο του υπουργού και έγινε στα πλαίσια μιας τακτικής επαφής και συνεργασίας που έχει εγκαινιάσει με τους αιρετούς περιφερειάρχες. Η στρατηγική αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική που θα εφαρμόσει η νέα Κυβέρνηση για συντονισμό Κυβέρνησης- πολιτείας και αυτοδιοίκησης για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της τελευταίας και μέγιστη απορρόφηση πόρων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τις σχετικές εντολές προς τους υπουργούς, προκειμένου να υπάρχει τακτική επαφή και συνεργασία με τις νέες Περιφερειακές Αρχές έχει δώσει προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη διυπουργική που έγινε στο Μαξίμου, στις 4 Σεπτεμβρίου.
Η χθεσινή συνάντηση του κ. Φαρμάκη με τον υπουργό Εσωτερικών είχε κυρίως τεχνικό χαρακτήρα και αφορούσε τρέχοντα διοικητικά θέματα και εκκρεμότητες που υπάρχουν, μετά την ανάληψη καθηκόντων των νέων Περιφερειακών Αρχών.
Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να καθοριστούν από κοινού, μεταξύ Κυβέρνησης και περιφερειών, η νέα εθνική πολιτική στα ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης.
Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόκειται να παρουσιάζει σχέδιο αναβάθμισης του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στα πλαίσια μιας νέας, πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, με περισσότερη αυτονομία για τις νέες Περιφερειακές Αρχές.
Εκτός της τακτικής συνεργασίας με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο κ. Φαρμάκης έχει τακτική επαφή και με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υφυπουργό αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακη Σκέρτσο.
 
dete.gr
Διαβάστηκε 886 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.