Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:55 μμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019 12:38

Το «μπλε κορίτσι» και η «μπλε ομάδα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γράφει στο Foxbet.gr ο Γιώργος Ραπτάκης

Καθημερινά στο πλανήτη συμβαίνουν πολλά και διάφορα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, άλλα χαρούμενα και άλλα εξαιρετικά λυπηρά. Στο Ιράν με το οποίο ασχολούμαι, είχαμε ένα εξαιρετικά λυπηρό. Μία νεαρή κοπέλα μόλις 29 ετών, η αποκαλούμενη «μπλε κορίτσι», ονόματι Σαχάρ Κχονταγιαρί, τον περασμένο Μάρτιο έκανε την απόπειρα, ντυμένη ως άντρας, να μπει στο Αζάδι για να δει την αγαπημένη της ομάδα, την Εστεγκλάλ, τη «μπλε ομάδα».

Υπάρχει όμως απαγόρευση στις γυναίκες να πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν ποδόσφαιρο από το 1981, όταν έγινε η επανάσταση και άλλαξε χέρι το μαστίγιο. Την κατάλαβαν, την έπιασαν, έκατσε τρεις μέρες φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη, ορίστηκε δικάσιμος, η οποία ήταν να γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου. Το δικαστήριο αναβλήθηκε μεν αλλά υπό το φόβο της, η κοπέλα να καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο χρόνια, αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο. Αποτέλεσμα τα καθολικά εγκαύματα σε ποσοστό 90% και ο θάνατός της. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν σε κοινωνίες και κράτη υπέρμετρα Θεοκρατικά, με τον κόσμο να μην μπορεί να αντιδράσει. Φανταστείτε πως το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν μερικές ομάδες, ήταν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή… στη προπόνηση, ενώ Ιρανοί εκτός Ιράν, προέτρεπαν το κόσμο να μην πάει στο γήπεδο αυτή την αγωνιστική. Κυκλοφορούν και σε Ελληνικά sites δηλώσεις του ταλαίπωρου πατέρα. Ότι διαβάστε είναι ψέματα και προπαγάνδα. Ο πατέρας απειλήθηκε από το καθεστώς «θα πεις ότι θέλουμε εμείς αλλιώς η οικογένεια σου δεν θα είναι ασφαλής» και μέσα σε 24 ώρες άλλαξε ο άνθρωπος τις δηλώσεις του (έχασα ένα παιδί που είχε δίκιο, ίσως χάσω και άλλα). Τόσο απλά.

Η ομάδα αυτή της άτυχης κοπέλας, η Εστεγκλάλ θα αγωνιστεί σήμερα εκτός έδρας κόντρα στη Ναφτ. Δεν έχει ακόμα νίκη η Εστεγκλάλ του Στραματσόνι και του βοηθού του, Λέτο (ναι ο γνωστός μας), που στάθηκε τρομερά άτυχη και στα δύο ματς που έδωσε ως τώρα, δεχόμενη γκολ στο «θάνατο». Όσον αφορά στη Ναφτ, έχει 2/2 ισοπαλίες, με σημαντικότερη αυτή εντός έδρας με την Τρακτόρ Σαζί, μετά από μαζική άμυνα. Πέραν του γεγονότος με την κοπέλα, εκτιμώ πως παρά πήγε να μείνει η Εστεγκλάλ για 3ο σερί ματς χωρίς νίκη.

Διαβάστηκε 1265 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.