Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:29 μμ
 
wm small
Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 11:50

Αγιασμοί στα σχολεία που βγάζουν τα μισά παιδιά λειτουργικά αναλφάβητα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάναμε και στο Αγρίνιο τους αγιασμούς μας, βγήκαν οι φωτογραφίες των επισήμων και της Εκκλησίας την πρώτη μέρα των σχολείων. Βγήκαν και οι γνωστοί δεκάρικοι για το πόσο «δωρεάν» και «δημόσια» είναι η πανάκριβη Παιδεία μας. Αυτή που μετά την Τρίτη Γυμνασίου γίνεται καθαρά φροντιστηριακή.

Μια ανεξάρτητη αρχή, από εκείνες που σιχαίνονται παθολογικά όσοι προτιμούν τις εξαρτημένες αρχές από κόμματα και Κράτος, ανακοίνωσε χθες εκείνο που όλοι φοβόμασταν.

Η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ), δηλαδή η αρμόδια αρχή του υπουργείου Παιδείας στην ετήσια έκθεσή της για το 2019, έβγαλε το πόρισμα πως μεγάλη μερίδα μαθητών κινδυνεύει να ολοκληρώσει το σχολείο λειτουργικά αναλφάβητη!

Μετά να πάει στο πανεπιστήμιο λειτουργικά αναλφάβητη και μετά να πολιτικολογεί, να επαναστατεί, να δουλεύει και να χρεοκοπεί λειτουργικά αναλφάβητη.

Όλοι κάνουν το κορόιδο. Κανονικά στα σχολεία θα έπρεπε να υπάρχουν ώρες για να μαθαίνουν τα παιδιά να μην ασκούν βία, να μην σπάνε την περιουσία του άλλους σε γήπεδα και πλατείες, να μην κλείνουν με το αμάξι τους την είσοδο του σπιτιού του άλλου, να μην βανδαλίζουν το σχολείο στο οποίο πάνε. Πώς να ασχοληθεί η Παιδεία με όλα αυτά όμως όταν κάπου τα μισά παιδιά τα βγάζει από το σχολείο λειτουργικά αναλφάβητα;

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου στα Γενικά Λύκεια βαθμολογήθηκαν σε ποσοστό 48,4% κάτω από τη βάση στη Φυσική, σε ποσοστό 44,2% κάτω από τη βάση στη Γεωμετρία και σε ποσοστό 38,9% κάτω από τη βάση στην Άλγεβρα. Στα επαγγελματικά Λύκεια οι μισοί μαθητές παίρνουν κάτω από τη βάση στα μαθηματικά και οι μισοί σχεδόν και στα Νέα Ελληνικά!

Εμείς έχουμε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, είμαστε πολύ μακριά από τις Νορβηγίες και τις Φινλανδίες που έχουν καταργήσει, επί της ουσίας, τα μαθήματα και έχουν περάσει στην βιωματική γνώση. Για να τα λύσουμε όμως πρέπει να αποφασίσουμε να αξιολογήσουμε αυτό που γίνεται στο σχολείο και να αποτιμήσουμε τελικά πόσο ακριβώς κοστίζει.

Μέχρι τότε θα κοροϊδευόμαστε. Και θα έχουμε ταυτόχρονα: δραματικά λιγότερα παιδιά, ελλείψεις σε μάχιμους εκπαιδευτικούς και χιλιάδες που θα ήθελαν να είναι εκπαιδευτικοί!

Γ.Σ.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 5712 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.