Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:13 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 19:43

Ν. Σπανουδάκης: «Θέλω οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια. Το γραφείο μου θα είναι ανοικτό»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Οι πολίτες θέλω να νιώθουν ασφάλεια. Θέλουμε να μας έχουν δίπλα τους. Πρέπει να αισθάνονται δίπλα και όχι απέναντι στην Αστυνομία. Όταν βλέπουν Αστυνομικό ακόμα και εμένα να μιλάνε και να μας ενημερώνουν για τυχόν προβλήματα.  Το γραφείο μου θα είναι ανοιχτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστρατηγός Νικόλαος Σπανουδάκης, κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης με τους διαπιστευμένους αστυνομικούς συντάκτες των ΜΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο Αστυνομικό Μέγαρο Πατρών. 

13-9-2019_synantisi_genikoy_me_dimosiografoys.jpg

Μικροεγκληματικότητα: Χαρτογράφηση και «σκούπα» – Ενισχύθηκαν οι ομάδες «ΔΙΑΣ».

Αστυνομικές επιχειρήσεις (σκούπα), θα είναι η  «απάντηση» της αστυνομίας σε διάφορες περιοχές και σημεία, όταν διαπιστώνεται διαρκής και αυξητική καταγραφή κρουσμάτων και περιστατικών μικροεγκληματικότητας. Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό κατόπιν «χαρτογράφησης» των συγκεκριμένων περιοχών, θα πραγματοποιούνται άμεσοι και στοχευμένοι έλεγχοι.

Στη «μάχη» της πρόληψης και αποτροπής φαινομένων παραβατικότητας, έχουν ήδη ριχθεί Αστυνομικοί της Ομάδας «ΔΙΑΣ», με καθημερινές και συνεχείς περιπολίες. Στην Πάτρα, στο Αίγιο, στον Πύργο, το Αγρίνιο κλπ, οι «ΔΙΑΣ» επανδρώθηκαν και πλέον ικανός αριθμός πληρωμάτων, βρίσκονται στους δρόμους, για την πάταξη του εγκλήματος. «Όταν έχεις δίκυκλα και ΔΙΑΣ να περιπολούν, είναι εύκολο να αντιδράσεις άμεσα σ’ ένα περιστατικό, αλλά και ν’ αποτρέψεις επίδοξους δράστες», επεσήμανε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας.

Οι «ΔΙ.ΑΣ» επανδρώθηκαν από άτομα που βγήκαν από τα γραφεία και εκπαιδεύτηκαν, ενώ όσοι υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία μετεκπαιδεύτηκαν, σύμφωνα με τον κ. Σπανουδάκη. Επιπλέον, υπηρετούντες σε άλλες θέσεις επίσης εκπαιδεύτηκαν και έτσι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο σύνολο της διαθέτει πλέον εξειδικευμένο προσωπικό, για να αναλάβει δράση άμεσα, εάν και εφόσον χρειαστεί να καλυφθούν «κενά» στις ομάδες «ΔΙΑΣ».

Παρεμβάσεις για κυκλοφοριακό και  Πατρών – Πύργου

Έκπληκτος εμφανίστηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, με την κατάσταση που επικρατεί στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, από τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. «Δεν ενοχλείται κανείς, δεν αντιδρά κανείς, ξαφνιάστηκα», είπε χαρακτηριστικά.  Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης  του κυκλοφοριακού η οδηγία είναι σαφής, στοχευμένοι και διαρκής έλεγχοι. «Δε θέλω μηχανή πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν νοείται ράμπες να είναι κατειλημμένες. Δεν είναι μόνο τα ΑμεΑ, είναι οι ηλικιωμένοι, οι μητέρες με καροτσάκι κλπ». Σε σχετικό έγγραφο που έχει αποστείλει στο Δήμο Πατρέων ο κ. Σπανουδάκης, ζητά την οριοθέτηση και σήμανση των συγκεκριμένων σημείων καθώς και τη διαμόρφωση (βατότητα) των ραμπών. Επιπλέον αιτείται την οριοθέτηση σημείων στάθμευσης δικύκλων. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι της Τροχαίας Πατρών σε τακτά χρονικά διαστήματα, θα επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες παραβάσεις του ΚΟΚ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως «θα κλείνουμε τα μάτια σ΄ότι άλλο συμβαίνει γύρω μας», δήλωσε ο κ. Σπανουδάκης.

Στις απαραίτητες παρεμβάσεις (διαγραμμίσεις, αποκατάσταση – αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα) που θα πρέπει να γίνουν άμεσα στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, ώστε να διασφαλιστεί η  ασφαλής διέλευση των χρηστών τις οποίες και θα υποβάλλει στον Περιφερερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη  σε επικείμενη συνάντηση τους, αναφέρθηκε ο κ. Σπανουδάκης. «Δεν μπορεί να μην φαίνονται τα όρια του δρόμου. Όπου είναι επικίνδυνο το οδόστρωμα σιγά – σιγά, κομμάτι – κομμάτι, να αντικαθίσταται η άσφαλτος». Οι διαπιστώσεις Σπανουδάκη προέκυψαν μετά από αυτοψία στην Πατρών – Πύργου την οποία και «περπάτησε». «Αμφιβάλλω τον χειμώνα και στην περίπτωση βροχής, εάν θα βρω το δρόμο, εγώ που δεν το ξέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς έλεγχοι – «Χτύπημα» στη διακίνηση μεταναστών

Αναφερόμενος στην παρουσία και στις ενδεχόμενες νέες αφίξεις μεταναστών – προσφύγων στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, ο κ. Σπανουδάκης, δήλωσε πως σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, μέχρις στιγμής η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι καθημερινοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ, κατά μήκος της παραλιακής οδού της Ακτής Δυμαίων και οχι μόνο, σε συνδυασμό με τη θωράκιση του νότιου λιμένα (περίφραξη κλπ) φαίνεται πως «κρατούν» μακριά αλλοδαπούς και διακινητές.

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1095 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.