Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:41 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 19:40

Στις δόξες του το Αυγοτάραχο και η Λιμνοθάλασσα περιμένει τα έργα…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σήμερα, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα, πραγματοποιεί εκδήλωση, στην οποία ένας διακεκριμένος μάγειρας θα ετοιμάσει live συνταγές με τα προϊόντα που παράγονται στη Δυτική Ελλάδα και τελούν υπό το καθεστώς της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Περίοπτη θέση ανάμεσα σε αυτά έχει το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου, το μοναδικό αλιευτικό προϊόν ΠΟΠ στην Ελλάδα, το ελληνικό χαβιάρι της λιμνοθάλασσας, όπως λένε πολλοί.

Το Αυγοτάραχο Μεσολογγίου είναι συνηθισμένο σε τέτοιες δόξες… Το θέμα είναι ότι ένα τόσο ιδιαίτερο προϊόν, παράγεται σε ένα τόπο περιβαλλοντικά ευαίσθητο, τη λιμνοθάλασσα, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί κάμποση περιβαλλοντική επιβάρυνση. Και επειδή δεν μπορεί να υπάρξει προϊόν χωρίς το ανάλογο περιβάλλον, θα πρέπει επιτέλους να τελεσφορήσει η υπόθεση χρηματοδότησης των έργων περιβαλλοντικής αναβάθμισης για τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου και Αιτωλικού. Δύο ώριμα έργα, προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, εδώ και καιρό περιμένουν την πολυπόθητη χρηματοδότηση από το «Ε.Π. Αλιείας  και Θάλασσας». Καταγράφεται ήδη καθυστέρηση στην ένταξη των έργων και πρέπει επιτέλους κάποιος να ταρακουνήσει τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Υποδομών (το δεύτερο ως Φορέας Κατασκευής).

Εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1092 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.