Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:20 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 18:41

Αγρότης, ο ασφαλισμένος: ο πιο αδύναμος κρίκος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευτυχώς που ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, …ή όπως θα έλεγε κι ο ποιητής, «ευτυχώς που η πατρίς δικαιώνεται»!

Εντάξει, το ξέρουμε ότι ο φτωχός και ταλαίπωρος αγρότης αντιμετωπίζεται ως πολίτης έσχατης κατηγορίας και υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα που το αποδεικνύουν.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά είναι αυτό του απαρχαιωμένου συστήματος των ανταποκριτών του ΟΓΑ, ο οποίος πλέον έχει υπαχθεί στον ΟΠΕΚΑ, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει αν πράγματι υπάρχει ταμείο και, κυρίως, που ακριβώς βρίσκεται.

Να το επισκεφθούμε ρε αδερφέ! Να πάμε μια βόλτα. Όπως οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι έχουν το δικαίωμα να πάνε στα γραφεία του ασφαλιστικού τους φορέα, για να ρωτήσουν, να ρυθμίσουν, να καταθέσουν, να… διαμαρτυρηθούν.

Στην Αιτωλοακαρνανία, πάντως, σε έναν κατ’ εξοχήν, όπως συνηθίζουμε να λέμε, αγροτικό νομό, τον μεγαλύτερο σε έκταση της χώρας, με χιλιάδες ασφαλισμένους και με πολλές ιδιαιτερότητες, οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται σ’ ένα παρωχημένο και αναποτελεσματικό μοντέλο, αυτό των ανταποκριτών, που πρέπει επιτέλους να αλλάξει.

Και για αυτήν ακόμα τη ρύθμιση των οφειλών τους, οι ανταποκριτές στέλνουν τους αγρότες στους λογιστές τους. Θυμόμαστε, βέβαια, εκείνο το έγγραφο της διοίκησης του Οργανισμού, με το οποίο καλούνταν οι περισσότεροι από 3.000 ανταποκριτές του ΟΓΑ, «να δέχονται χειρόγραφες αιτήσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ασφαλισμένοι και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας εσόδων».

Και να’ ταν μόνο αυτό! Ένα φορτηγό χαρτιά πηγαινοέρχονται απ’ το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, τη Βόνιτσα, το Μεσολόγγι προς την Πάτρα, μέχρι κάποια στιγμή, ενίοτε και μετά από χρόνια, να βγει συμπέρασμα.

Διαβάστηκε 1426 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία