Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:42 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 13:13

Αγρίνιο: Όλα έτοιμα για το 2ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο ΔΑΚ Αγρινίου,  με φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 2ο τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα» το οποίο διοργανώνει ο Α.Ο. Αγρινίου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο ΔΑΚ Αγρινίου. Το τουρνουά διοργανώνεται με αφορμή την απώλεια της 14χρονης Μαργαρίτας Σαπλαούρα τον Μάιο του 2018, μετά από γενναία μάχη με σοβαρή ασθένεια. Τότε, ολόκληρη η τοπική κοινωνία πάγωσε στο άκουσμα του τραγικού γεγονότος, ενώ οι συμμαθητές της και ο αθλητικός κόσμος της περιοχής εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους με κάθε τρόπο.

Το τουρνουά αποσκοπεί και στην ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα» ενώ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του δήμου Αγρινίου.

Ο Αντιπρόεδρος του ΑΟ Αγρινίου Περικλής Γερμανός δήλωσε στη «Σ»: «διοργανώνουμε φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, το τουρνουά «Μαργαρίτα Σαπλαούρα», στη μνήμη της Μαργαρίτας η οποία αγαπήθηκε απ’ όλη την ομάδα και αγάπησε την ομάδα, κόρη του νυν ταμία Νεκτάριου Σαπλαούρα. Η Μαργαρίτα ήταν κομμάτι της ομάδας, ήταν κοντά ακόμη και με την φίλαθλη κοινωνία της πόλης. Σκοπός μας είναι να γίνει θεσμός το τουρνουά αυτό. Η διοργάνωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και γι’ αυτό η γενική είσοδος είναι 3 ευρώ και μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στη «Φλόγα». Η διοργάνωση γίνεται με την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και τη βοήθεια του Συλλόγου για παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα», που στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα υγείας. Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να γεμίσουν το γήπεδο ώστε να στείλουμε το μήνυμα ότι μέσα από κοινές δραστηριότητες και τον αθλητισμό υπάρχει και κοινωνική δράση και να τιμήσουμε ακόμη μια φορά την 14χρονη Μαργαρίτα που «έφυγε» τον Μάιο του 2018. Μας ενδιαφέρει να δείξουμε έμπρακτα ότι είμαστε κοντά στην οικογένεια της Μαργαρίτας και μετά θάνατον, να στηρίξουμε την «Φλόγα» που επιτελεί κοινωνικό έργο και να προβάλλουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα του Α.Ο. Αγρινίου».

Το πρόγραμμα του 2ου τουρνουά μπάσκετ «Μαργαρίτα Σαπλαούρα»

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό του ΔΑΚ Αγρινίου και οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι ο Γ.Σ. Χαρίλαος Τρικούπης, η Δόξα Λευκάδας, ο Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου και ο Vivechrom Α.Ο. Αγρινίου.

Η τελετή έναρξης του τουρνουά και η παρουσίαση των ομάδων θα γίνει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα και μισή ώρα αργότερα θα γίνει το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στο Χαρίλαο Τρικούπη και τη Δόξα Λευκάδας. Στις 20:30 ο Α.Ο. Αγρινίου θα αντιμετωπίσει το Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου.

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί θα αναμετρηθούν ο Χαρίλαος Τρικούπης με το Ν.Ε.Ο. Ληξουρίου και στις 7 το απόγευμα ο Α.Ο. Αγρινίου θα αντιμετωπίσει τη Δόξα Λευκάδας. Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν στις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Νίκος Αγγελόπουλος – Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.