Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:49 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 10:59

Αγιασμός κοινωνικού φροντιστηρίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, τελέσθηκε την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων, για 8η συνεχή χρονιά,  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα του 2ου και του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, μαθητών και γονέων και με την παρουσία του αντιδημάρχου, υπεύθυνου του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κ. Σωτήριου Κολοβού, καθώς και του κ. Κωνσταντίνου Νάκου, συντονιστή  σχολικών συμβούλων Δυτικής Ελλάδας κι εκπροσώπου της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως.

Μετά τον αγιασμό, ο πατήρ Κωνσταντίνος  Καντάνης  απηύθηνε  χαιρετισμό στους μαθητές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο συνολικό αριθμό των μαθητών που έχουν εγγραφεί  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο από τη χρονιά της ίδρυσής του, οι οποίοι ξεπερνούν τους 3.500, καθώς και στο συνολικό αριθμό των εθελοντών καθηγητών που έχουν  προσφέρει έργο, πάνω από 200. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκ μέρους της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως ο κ.  Νάκος κι εκ μέρους του Δήμου Αγρινίου ο κ.Κολοβός. Τους μαθητές αντιπροσώπευσε με λόγο του ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Γεώργιος Παπασπύρου, επιτυχών στις Πανελλήνιες και πρωτοετής φοιτητής του τμήματος μουσικολογίας της Κέρκυρας.

40 εθελοντές καθηγητές – Ήδη πάνω από 220 εγγραφές

Τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου συνεχίζονται για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου, με την στήριξη 40 εθελοντών καθηγητών και καθηγητριών που θα διδάξουν. Από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Α΄ Λυκείου θα λειτουργήσουν 2 τμήματα για κάθε τάξη, ενώ στη Β’ και Γ’ Λυκείου έχουν σχηματιστεί τμήματα για όλες τις κατευθύνσεις.

Ιδιαίτερα συγκινητική και ελπιδοφόρα είναι η παρουσία  τεσσάρων καθηγητριών αποφοίτων του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία τις προπτυχιακές τους σπουδές, συμμετέχουν  φέτος στο έργο του φροντιστηρίου.

Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεπεράσει τις 220 και πολλές ακόμη οικογένειες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, για να εγγράψουν τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό, επιπρόσθετες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα, 16  Σεπτεμβρίου 2019 στις 18:00 μμ

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει  και φέτος στους μαθητές του δωρεάν σημειώσεις για όλα τα μαθήματα.

 

Διαβάστηκε 843 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.