Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:29 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 19:51

Σχολικά Κυλικεία και Αγροτικά Προϊόντα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όταν υπάρχει όραμα, μπορούν να γίνουν πολλά!

Σαν αστραπή διαδόθηκε η είδηση:

Ο Δήμος Τρικκαίων απέκτησε το πρώτο σχολικό κυλικείο στην Ελλάδα που τα προϊόντα του θα είναι «υψηλής διατροφική αξίας» και θα προέρχονται από τοπικούς παραγωγούς.

Το κυλικείο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς, ανοίγει για όλη τη χώρα ένα νέο δρόμο σε ότι αφορά το κομμάτι των διατροφικών συνηθειών στο σχολείο και όχι μόνο, προτείνοντας βιολογικά και τοπικά προϊόντα.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά: Και οι βιοκαλλιεργητές της περιοχής θα στηριχθούν εμπράκτως διαθέτοντας τα προϊόντα τους και ένα οι μαθητές θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της υγιεινής διατροφής, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό πεδίο για την Ελλάδα που θέλουμε, έτσι όπως τα ίδια τα παιδιά την έχουν οραματιστεί.

Και ναι, στο ίδιο σχολείο, από τους ίδιους μαθητές ξεκινά σε λίγο η διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τις ανάγκες φωτισμού στην περίμετρο του κτιρίου, με την επεξεργασία των υπολειμμάτων των τροφίμων, που σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Πόσο δύσκολο είναι, αλήθεια, να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα;

Οφείλουμε, ωστόσο, να αναγνωρίσουμε ότι η πολιτεία έχει θεσπίσει κανόνες σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι όχι να πωλείται στα σχολικά κυλικεία, έχοντας προνοήσει για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.

Στον πίνακα που ακολουθεί θα δείτε τα είδη που πωλούνται και το πώς μέσα από αυτά τα αγροτικά προϊόντα ενισχύονται, αλλά και τις ανώτατες τιμές, όπως αυτές έχουν καθοριστεί και ισχύουν σήμερα, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση.

Διαβάστηκε 994 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.