Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:03 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 13:12

Ο Σπήλιος Λιβανός για την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σπήλιος Λιβανός: "Όλοι εμείς πολιτικοί και πολίτες, έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να παρέχουμε στη γενιά που τώρα βρίσκεται στις σχολικές  αίθουσες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την μόρφωσή της..."

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ. Κοσμά, και με αφορμή τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ κ. Σπήλιος Λιβανός, μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κα. Μαρία Σαλμά και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, τον δήμαρχο της Ιεράς Πόλης  κ. Λύρο, τον Αστυνομικό υποδιευθυντή κ. Κακούση, τον  προϊστάμενο Β΄ θμιας εκπαίδευσης, κ. Καζαντζή, τον ιδρυτή της "ΔΙΕΞΟΔΟΥ" κ. Ν. Κορδόση, τον διευθυντή του ΙΕΚ κ. Χατζή και άλλους επισήμους, βρέθηκε σήμερα κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του B΄ Λυκείου Μεσολογγίου και του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, ενός από τα ελάχιστα στην Ελλάδα, και εξέφρασε τις ευχές του για μία καλή και δημιουργική χρονιά προς τους μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο της παιδείας για την εξέλιξη και ανάπτυξη της κοινωνίας, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε η έναρξη αυτής της σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την αρχής μιας νέας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας από την Κυβέρνηση για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας.

“Μόνο όταν σταματήσουμε να βλέπουμε τις νέες και τους νέους μας να αναγκάζονται να φεύγουν στο εξωτερικό για να υλοποιήσουν τα όνειρά τους, θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει ως κοινωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, ενώ όσον αφορά στην πολιτεία ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι θα πρέπει να δώσει στα παιδιά τα κατάλληλα εφόδια για το μέλλον. “Όλοι εμείς, πολιτικοί και πολίτες, έχουμε την ύψιστη υποχρέωση να παρέχουμε στη γενιά που τώρα βρίσκεται στις σχολικές αίθουσες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη μόρφωσή της” πρόσθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο κ. Λιβανός προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να μη σταματούν να αγωνίζονται για να επιτύχουν τους στόχους τους χωρίς να απογοητεύονται από τις δυσκολίες και να προσπαθούν να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κάνουν.   Τόνισε την αναγκαιότητα της καλής διατροφής, της ξεκούρασης και της άθλησής τους και, παράλληλα, τους συμβούλεψε να χρησιμοποιούν τα social media “με μέτρο” ώστε να μην αποσπώνται από τον στόχο τους. Για το αναμενόμενο άγχος, ο κ. Λιβανός προέτρεψε τους γονείς να είναι ήρεμοι ώστε να μεταδώσουν αυτή την ηρεμία και στα παιδιά τους.

Εξαίροντας την συνεισφορά των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας τόνισε πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, αν και με περιορισμένα μέσα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, κάνουν πραγματικά εξαιρετική δουλειά και αυτό είναι εμφανές.

Αναφορικά με τα κενά στις θέσεις εκπαιδευτικών στο νομό, ο κ. Λιβανός είπε πως έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είναι τα λιγότερα δυνατά και ότι όποια πιθανά ζητήματα εμφανιστούν, θα επιλυθούν ταχύτατα. Επισήμανε πως ο ίδιος είναι πάντα διαθέσιμος στους φορείς της εκπαίδευσης στον νομό Αιτωλοακαρνανίας ώστε να φροντίσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Διαβάστηκε 3033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/