Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:56 μμ
 
wm small
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 14:29

Γ. Παπαναστασίου: Έρχεται «βροχή» έργων! (Ηχητικό)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πρώτη μεγάλη μετεκλογική συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου – Τι είπε για Πάρκο, ΠΕΔ, 3η θητεία και Οργανισμό

Την πρώτη του μεγάλη μετεκλογική συνέντευξη και πρώτη με αφορμή την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου, παραχώρησε χθες, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»

Η συνέντευξη ήρθε λίγες ώρες μετά την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου και των μελών των Επιτροπών και λίγο πριν την ανακοίνωση του σχήματος των αντιδημάρχων.

Ο κ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε για τα δρομολογημένα έργα που θα εκκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τον Δήμο Αγρινίου, ένα απέραντο εργοτάξιο, τις αλλαγές Μητσοτάκη στον «Κλεισθένη» για την ομαλή κυβερνησιμότητα Δήμων και Περιφερειών, το Πάρκο, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΠΕΔ, τις φήμες για 3η θητεία στο Δήμο Αγρινίου και την πολυσυζητημένη αλλαγή του Οργανισμού του Δήμου.

Έργα

«Θα πρέπει να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία των δημόσιων έργων και οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται. Υπάρχει σχεδιασμός και ενταγμένα έργα πολλών εκατομμυρίων που θα τα δείτε στο τεχνικό πρόγραμμα. Μόνο η ΔΕΥΑΑ θα έχει στη διάθεσή της για έργα 40-45 εκατ. ευρώ».

Πάρκο

«Όπως ήδη έχω πει η μελέτη του Πάρκου έχει εγκριθεί από το Δασαρχείου και βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το Πάρκο προχωράει και θα γίνει κανονικά».

«Κλεισθένης»

«Ο «Κλεισθένης» όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί έμπαζε από παντού. Οι τροποποιήσεις Θεοδωρικάκου ανέκοψαν τα αλισβερίσια. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και τώρα δεν μπορούν να υπάρχουν συμπράξεις και συνεργασίες».

ΠΕΔ – ΚΕΔΕ

«Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις για την ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ. Προφανώς αν μου ζητηθεί να διεκδικήσω εκ νέου την προεδρία θα το κάνω αν και να ξέρετε ότι απαιτείται να διαθέσεις αρκετό χρόνο για να ασχοληθείς».

Ενδεχόμενο 3ης θητείας

«Η συζήτηση αυτή είναι αρκετά πρόωρη. Έχω πράγματι πει ότι είμαι θιασώτης δύο θητειών όχι μόνο για τους Δημάρχους. Τι θα γίνει μετά από τέσσερα χρόνια δεν μπορώ να γνωρίζω. Η λογική μου είναι να ολοκληρώσω το έργο μου».

Οργανισμός 

«Ο Οργανισμός πρέπει να αλλάξει. Σε πολλές περιπτώσεις είναι άδικος και φωτογραφικός. Θα ξεκινήσουμε διαβούλευση με τις παρατάξεις και τους εργαζόμενους και θα τον αλλάξουμε. Ο Οργανισμός του Δήμου θα πρέπει να είναι αξιοκρατικός».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Δημάρχου Αγρινίου:

sinidisi.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 937 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.