Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:15 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:48

Αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κυρ. Μητσοτάκης: Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στο σύνολο της παραγόμενης ενέργειας μεσοπρόθεσμα μπορεί να φτάσει στο 35%, αντί του 31% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η ενέργεια και το περιβάλλον ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ. Τόσο στην κεντρική του ομιλία προς τους  παραγωγικούς φορείς όσο και στη συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη απεξάρτησης απ’ τα ρυπογόνα ορυκτά και περαιτέρω ενίσχυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα διερευνηθούν οι δυνατότητες ώστε η αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στη συνολική κατανάλωσης ενέργειας να φτάσει στο 35% έως το 2030, αντί του 31% που αρχικά είχε προβλεφθεί.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Μέχρι τα τέλη του 2019, παρουσιάζουμε την Εθνική Πολιτική για την Ενέργεια και το Κλίμα έως το 2030 και την Μακροπρόθεσμη Στρατηγική μας έως το 2050. Η παραγωγή ενέργειας πρέπει, πλέον, να συνδυάζεται με την προστασία των φυσικών πόρων και τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Η πρώτη θα πάψει να γίνεται απερίσκεπτα και θα συμβαδίζει με τη δεύτερη για το κοινό όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Η χώρα πρέπει να μπει σταθερά στο δρόμο της απεξάρτησης από τον άνθρακα και να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας στις οποίες διαθέτει τόσο σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα. Το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών στο σύνολο της παραγόμενης ενέργειας μεσοπρόθεσμα μπορεί να φτάσει στο 35% αντί του 31% που είχε αρχικά προβλεφθεί. Και αυτό είναι εφικτό».

Διαβάστηκε 1226 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία