Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  9:04 πμ
 
wm small
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 17:52

Ο Γιάννης Τσώλος νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Mεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου.

Προέδρος εκλέχθηκε ο Γιάννης Τσώλος, ο οποίος προτάθηκε από τον δήμαρχο Κώστα Λύρο, αντιπρόεδρος ο Κώστας Δαουτίδης που προτάθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση και τον επικεφαλής Νίκο Καραπάνο και γραμματέας ο Πάνος Νούλας που προτάθηκε από την παράταξη του Παντελή Σκαρμούτσου.

Απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Μπιλάλης για λόγους υγείας ενώ αποχώρησε από την ψηφοφορία ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Θύμιος Γερολυμάτος ως ένδειξη αντίδρασης για την πολιτική που εφαρμόζεται γενικά στην χώρα.

Η παράταξη του πρώην δημάρχου, «Δήμος για τα Παιδιά μας», δήλωσε ότι στηρίζει τις προτάσεις για το προεδρείο. Έτσι ο κ. Τσώλος έλαβε 28 σταυρούς, ενώ ένα ψηφοδέλτιο βρέθηκε άκυρο και ένα χωρίς σταυρό. Ο κ. Δαουτίδης πήρε 20 σταυρούς και 11 ψηφοδέλτια ήταν χωρίς σταυρό. Ο κ. Νούλας πήρε 23 ψηφοδέλτια με σταυρό, ενώ βρέθηκαν 6 χωρίς σταυρό και ένα άκυρο. Από την τελευταία αυτή ψηφοφορία απείχε ο Κώστας Ρόμπολας της μείζονος μειοψηφίας.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ο κ. Τσώλος ευχαρίστησε όλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικρατήσει ο πολιτικός πολιτισμός και η δημοκρατία, στις συνεδριάσεις των  δημοτικών συμβουλίων, εφαρμόζοντας τους νόμους και τα προβλεπόμενα.

Ο κ. Δαουτίδης από την πλευρά του επίσης ευχαρίστησε όλους τους δημότες που τον εξέλεξαν πρώτο δημοτικό σύμβουλο σε ψήφους, αλλά κυρίως ευχαρίστησε τους 7 συμβούλους της πλειοψηφίας που είχαν το θάρρος να  τον ψηφίσουν για την θέση του αντιπροέδρου, όπως είπε ο ίδιος.

Στην συνέχεια έγινε η ψηφοφορία για τις επιτροπές του δήμου, δηλαδή την Οικονομική και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Για την Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν από την πλειοψηφία οι: Παρασκευή Πετρονικολού – Μπαλτά, Δημήτρης Κονδύλης, Χρήστος Μασαούτης, ενώ ορισμένα μέλη είναι οι: Κώστας Λύρος (πρόεδρος), Σπύρος Βασιλείου και Σπύρος Διαμαντόπουλος και από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι: Νίκος Καραπάνος, Σπύρος Καρβέλης, Γιώργος Καραπαπάς,

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την πλειοψηφία εκλέχθηκαν οι: Μέμη Γούργαρη, Γιώργος Παλιούρας και Δημήτρης Ράπτης, ενώ ορισμένα μέλη είναι οι: Αντώνης Αλετράς (πρόεδρος), Νίκος Καραπάνος του Κων/νου και Περσεφώνη Μελαχρή και από την αντιπολίτευση εκλέχθηκαν οι: Χρήστος Τέγας, Γιάννης Κοντός, Τάσος Σκαρμούτσος.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ-aixmi-news.gr 

Διαβάστηκε 1034 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.