Η πόλη μας στη νέα ψηφιακή εποχή με ταχύτητες οπτικών ινών του ΟΤΕ – Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Το γρήγορο Internet μέσω οπτικών ινών διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ ο χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.

Το Αγρίνιο, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Ομίλου ΟΤΕ, απολαμβάνει ήδη πολύ υψηλές ταχύτητες Internet μέσω δικτύου οπτικών ινών, ενώ θα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα όπου η οπτική ίνα θα φτάσει μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου σταθερής στο Δήμο Αγρινίου, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ήδη επεκτείνει σε περίπου 150 γειτονιές το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Έτσι προσφέρει υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες έως 200Mbps, μέσω FTTC[1] σε περίπου 23.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Πλέον, έχοντας και τη στήριξη των Δημοτικών Αρχών, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει ξεκινήσει ένα νέο έργο: τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών αρχιτεκτονικής Fiberto the Home[2]. Μέσα από ένα νέο δίκτυο μήκους 12χλμ., περίπου 4.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις του Αγρινίου θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες Internet 100 & 200 Mbps, χωρίς απώλειες και με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης σε 1Gbps. Με την ολοκλήρωση του έργου σε περίπου 3 μήνες, σχεδόν το 85% των συνδέσεων του Δήμου Αγρινίου θα έχει πρόσβαση σε ταχύτητες έως 200Mbps μέσω FTTC και FTTH.

Επιδότηση νέων συνδέσεων FTTH

Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Super fast Broadband. Η δράση υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), που επιδοτεί το πάγιο του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed με 13€/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών και το εφάπαξ κόστος σύνδεσης με 48€. Για τη διαθεσιμότητα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη δράση Super fast Broadband, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το ειδικό site www.sfbb.gr.

[1]FTTCή FibertotheCurb: ηοπτική ίνα φτάνει μέχρι τον τοπικό διανεμητή (καμπίνα) [2]FTTHή Fiberto the Home: η οπτική ίνα φτάνει μέχρι το χώρο (κατοικίας ή εργασίας) του τελικού χρήστη

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr