Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  12:30 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 10:27

Κοινωνικό Φροντιστήριο Αγρινίου: Οι… ξεχωριστές επιτυχίες των Πανελλαδικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

15 μαθητές της Γ΄ Λυκείου, κατάφεραν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Αγρινίου συγκροτεί για το σχολικό έτος 2019-2020, για 8η συνεχή χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο «Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης», στο σχολικό συγκρότημα του 6ου Γυμνασίου Αγρινίου, κατόπιν σχετικής άδειας του Δήμου Αγρινίου και ιδιαιτέρως της μέχρι πρότινος αντιδημάρχου, αρμόδιας σε θέματα παιδείας, Μαρίας Σαλμά.

Όπως τα προηγούμενα επτά χρόνια, το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και φέτος με εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα ενισχυτικά μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων θα τελεσθεί μαζί με την έναρξη των μαθημάτων στα Δημόσια σχολεία, ημέρα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 6:00μ.μ.

Οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τη βελτίωση που σημείωσαν οι μαθητές στις σχολικές τους επιδόσεις και ιδιαίτερα για τους 15 μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δικαιώθηκαν για την επίμονη προσπάθεια και τους κόπους που κατέβαλαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι εγγραφές των μαθητών, με την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από τον κηδεμόνα και το μαθητή, θα γίνονται στον  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου (τηλ.: 26410 -22824) από την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, καθημερινά 9:00 – 12:00 μ.μ. και 18:00 – 20:00 μ.μ. (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης, υπεύθυνος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Αγρινίου, εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου

Ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης μιλώντας στη «Σ» για τις επιτυχίες των μαθητών δήλωσε: «χαρήκαμε την επιτυχία αρκετών παιδιών μας που εισήχθησαν σε σχολές της επιθυμίας τους, όπως Φιλολογία, Ιστορικό – Αρχαιολογικό, Παιδαγωγικό, Λογιστική, Στρατιωτικές Σχολές, Εμπορικό Ναυτικό κ.ά. Είναι πολύ ευχάριστο αυτό να βλέπουμε να ανταμείβεται ο κόπος των μαθητών, αλλά και των καθηγητών του κοινωνικού φροντιστηρίου. Είναι πολύ θετικό και ενθαρρυντικό για εμάς το γεγονός ότι μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά όχι στη σχολή της επιθυμίας τους, θα ξαναδώσουν του χρόνου. Οι μαθητές μας κυνηγάνε τους στόχους τους. Είναι χαρά μας επίσης ότι αυξήθηκαν και οι επιδόσεις των μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου στις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, όπως μας λένε γονείς που μας επισκέπτονται. Αναμένουμε τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους στην κοινωνία. Κάνουμε και μια προσπάθεια ώστε μαθητές που δεν έχει η οικογένειά τους την οικονομική δυνατότητα, να μπουν σε φοιτητική εστία εξαρχής χωρίς να χάσουν χρόνο από τα μαθήματά τους. Το ποσοστό των μαθητών που εισήχθησαν σε σχολές επιλογής τους αγγίζει το 65%.Τα αποτελέσματα γενικότερα από τους μαθητές του παρελθόντος είναι εντυπωσιακά και γεμίζουν με δύναμη τους καθηγητές μας ώστε να συνεχίσουν το έργο τους, καθώς μαθαίνουμε για παιδιά που είχαμε στο κοινωνικό φροντιστήριο και εργάζονται στον κλάδο που επέλεξαν ή κάνουν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 904 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.