Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  6:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 18:30

Μόνο στον Παναιτωλικό!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Οεοεοε, παράρτημα δεν γίναμε ποτέ»! Σύνθημα που μπορεί να ακούγεται ΜΟΝΟ σε ένα γήπεδο: Του Παναιτωλικού! Γιατί απλά είναι η ΜΟΝΗ ομάδα της Σούπερ Λιγκ, που δίνει αυτή την δυνατότητα – περηφάνια στους φιλάθλους της να το τραγουδούν.

Ο Παναιτωλικός επιμένει και αρνείται πεισματικά να πάρει δανεικό παίκτη από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, στις αρχές της δεκαετίας. Ούτε μια φορά δεν το έκανε. Δείτε τι γίνεται με τις υπόλοιπες ομάδες, ακόμα και αυτές που έχουν μια οικονομική αυτάρκεια όπως ο Ατρόμητος. Ή άλλες που στα λόγια έχουν ξεκινήσει «πόλεμο» κατά των δανεικών, αλλά παίρνουν κάνα δυο, όπως η ΑΕΛ εσχάτως (Ουάρντα – Κάτσε). Δεν μιλάμε για τον Βόλο που έχει σπάσει τα κοντέρ ή την Ξάνθη που φέτος ξεστράτησε. Για τον Πανιώνιο δεν συζητάμε, το έχει κάνει… επιστήμη εδώ και χρόνια. Ακόμα και ο ΟΦΗ του Μπούση συνεχίζει την… παράδοση των προκατόχων του.

Δεν υπάρχει μικρομεσαία ομάδα που να μη «βάζει το δάχτυλο στο μέλι». Παίρνοντας παίκτες που δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικά και (το σημαντικό) παίκτες που πληρώνουν άλλοι, στις περισσότερες περιπτώσεις. Και όλο αυτό αυξάνει την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος που (και για άλλους λόγους) δεν είναι και σε ψηλό επίπεδο. Όπως επίσης, αλλάζει και τις αγωνιστικές ισορροπίες του πρωταθλήματος. Π.χ., άλλη ΑΕΛ θα είναι με δύο παίκτες που δεν θα μπορούσε να πάρει ως ελεύθερους.

Ο Παναιτωλικός όχι μόνο αντιστέκεται, αλλά φέτος… το τερμάτισε. Δεν έχει στο ρόστερ δανεικό ούτε από ομάδα του εξωτερικού. Όλοι αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι και μόνο κάποιοι (π.χ. Ντάλσιο) οι πρώην ομάδες τους παραχώρησαν κρατώντας ένα ποσοστό των δικαιωμάτων τους. Πρακτική που εφαρμόζεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στο παρελθόν πέρασαν διάφοροι δανεικοί από ομάδες του εξωτερικού, με τελευταίους τον Γκούγκα και τον Αμαράλ, που έπαιξαν στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Τώρα δεν υπάρχει κανείς, σε αντίθεση με τους δεκάδες δανεικούς που έχουν γεμίσει τα ρόστερ των άλλων ομάδων.

Μην ξεχνάμε, όμως, ότι αυτή η ανεξαρτησία έχει και μεγάλο οικονομικό κόστος. Αλλά παρόλα αυτά ο Παναιτωλικός το πληρώνει για να μπορούμε όλοι να λέμε «οεοεοε, δανεικό δεν θα πάρουμε ποτέ»!

agrinio-sports.gr

Διαβάστηκε 397 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.