Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:47 πμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 19:46

Η Αριάδνη Δάντε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής στη Φλώρινα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η Αγρινιώτισα συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνη Δάντε (Εφη Σαμαρτζοπάνου) συμμετέχει στο πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς συνεδρίου δημιουργικής γραφής στην Φλώρινα ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής και θα είναι εισηγήτρια ενός εργαστηρίου την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.

 

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία για το εργαστήριο αυτό:


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: "Το χαμένο γλυκό και η κερδισμένη αντικειμενοστρέφεια."

στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής

Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 16:00-17:30

Εισηγήτρια: Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου (Αριάδνη Δάντε)

Τι σχέση έχει άραγε ένα χαμένο βάζο με γλυκό του κουταλιού κυδώνι με τον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό, τις δομές δεδομένων και τον έμμετρο λόγο; Η απάντηση κρύβεται στην παρούσα εκπαιδευτική δράση και στα δεκατρία μικρά ποιήματα της Αριάδνης Δαντε, με τα οποία η συγγραφέας προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά την αγάπη της για τον έμμετρο λόγο και ωθήσει τους συμμετέχοντες να μάθουν να αναλύουν τα αντικείμενα, να εξασκούν την παρατηριτικότητά τους, να προσεγγίζουν τι λίστες με τους πίνακες και να συνθέτουν αντικείμενα.

Σύμφωνα με την εκπαιδευτική δράση, η Αριάδνη κατά την επίσκεψή της στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής χάνει ένα βάζο με γλυκό του κουταλιού και προσκαλεί τους παρευρισκόμενους να τη βοηθήσουν στην αναζητησή του. Η συγγραφέας παρουσιάζει στους φίλους της τα στοιχεία ταυ χαμένου βάζου και εμπλέκει το κοινό στη διαδικασία αναζήτησης, μοιράζοντας τους κάρτες με στοιχεία που περιγράφουν το χαμένο γλυκό. Στη συνέχεια,  οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν έξι φακέλους με κρυμμένες λέξεις. οι οποίες συνθέτουν μια πρότασή με την απάντηση της θέσης του χαμένου γλυκού. Εκτός από την μαθηματική αξία και την προσέγγιση στις βασικές αρχές προγραμματισμού, η δράση αναδεικνύει και την πολύτιμη οξία του γραπτού λόγου και την σημασία της ομαδικής προσπάθειας για την επίτευξη ενός στόχου.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διαθέτουν άφθονη φαντασία και όρεξη για παιχνίδι.


 

 Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 2017 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 20:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.