Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  6:56 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 17:39

ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Πότε θα προκηρυχθεί ο Β’ κύκλος για 30.000 ανέργους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι βασικές πληροφορίες για τον Β΄ Κύκλο της Κοινωφελούς Εργασίας

Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του νέου προγράμματος για την κοινωφελή εργασία. Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το υπουργείο Εργασίας μαζί με τον ΟΑΕΔ θα ξεκινήσει την διαδικασία επικοινωνίας με τους φορείς, προκειμένου να καταγράφουν οι ανάγκες σε προσωπικό που καλύπτονται αυτή την στιγμή από την 4μηνη παράταση του Α’ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει ουσιαστικά στις 10 Οκτωβρίου.

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι από τα αιτήματα των 122 φορέων, κυρίως δήμων και περιφερειών, θα εξαρτηθεί ο αριθμός των ωφελουμένων για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.

Ωστόσο οι εκτιμήσεις είναι ότι οι θέσεις θα είναι σίγουρα 30.000, ενώ δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες οι εφόσον προκύπτει από τα αιτήματα των Φορέων. Σε ότι αφορά τις ειδικότητες και αυτές θα προκύψουν από την καταγραφή των αναγκών.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
5. Ηλικία.
6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΠΗΓΗ

Διαβάστηκε 896 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία