Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:18 πμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 16:47

Γάλα, φρούτα και λαχανικά στα σχολεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το σχολικό πρόγραμμα της Ε.Ε. στοχεύει στην προώθηση της υγιεινής διατροφής και της ισορροπημένης διατροφής μέσω της διανομής φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ παράλληλα προτείνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τη γεωργία και την καλή διατροφή.

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά επωφελήθηκαν από αυτό το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018, που αντιπροσωπεύει το 20% των παιδιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάθε σχολική χρονιά, ποσό 250 εκατ. ευρώ διατίθεται στο πρόγραμμα. Για το 2019-2020, 145 εκατ. ευρώ προορίζονταν για τα οπωροκηπευτικά και 105 εκατ. ευρώ για το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Παρόλο που η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ επέλεξαν να συμμετάσχουν, είτε σε ένα τμήμα είτε σε όλο το σύστημα. Οι εθνικές πιστώσεις για χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για το σχολικό έτος εγκρίθηκαν και εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2019.

Οι χώρες μπορούν επίσης να συμπληρώσουν την κοινοτική βοήθεια με εθνικούς πόρους.

Τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν για τον τρόπο εφαρμογής του καθεστώτος. Αυτό περιλαμβάνει το είδος των προϊόντων που θα λάβουν τα παιδιά ή το θέμα των εκπαιδευτικών μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Ωστόσο, η επιλογή των κατανεμημένων προϊόντων πρέπει να βασίζεται σε υγειονομικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, εποχικότητα, διαθεσιμότητα και ποικιλία.

Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη Phil Hogan δήλωσε:

«Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών από νεαρή ηλικία είναι σημαντική. Χάρη στο σχολικό πρόγραμμα της ΕΕ, οι νέοι μας πολίτες όχι μόνο θα απολαύσουν ποιοτικά ευρωπαϊκά προϊόντα, αλλά θα μάθουν επίσης για τη διατροφή, τη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων και τη σκληρή δουλειά που έρχεται με αυτό».

Διαβάστηκε 559 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 17:07
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία