Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 09:32

Δεύτερο και πιο δύσκολο τεστ για την Εθνική

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Εθνική ομάδα άρχισε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στην Κίνα για το Μουντομπάσκετ, αλλά τα πιο δύσκολα είναι μπροστά της.

Ήταν μια πάρα πολύ καλή προπόνηση.

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας κόντρα στο Μαυροβούνιο στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Μουντομπάσκετ. Μάλιστα, διέψευσε τις προβλέψεις, καθώς τα προγνωστικά του στοιχήματος πριν από το τζάμπολ έκαναν μεν λόγο για νίκη της ομάδας του Σκουρτόπουλου, αλλά όχι με τόσο μεγάλη διαφορά και άνεση με την οποία επικράτησε η «γαλανόλευκη».

Το καλό νέο για την Ελλάδα είναι ότι έδωσε και απαντήσεις κατά πόσο είναι δυνατό το φετινό σύνολο χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο MVP της κανονικής περιόδου του NBA χρησιμοποιήθηκε μόλις 10 λεπτά, διότι πολύ σοφά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν ήθελε να ταλαιπωρήσει περισσότερο το ήδη καταπονημένο κορμί του άσου των Μιλγουόκι Μπακς και επιπλέον δεν επιθυμούσε να φανερώσει όλα τα πλάνα, έχοντας τον μεγάλο αστέρα στο παρκέ.

Βέβαια, το ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο δεν είναι αποτελεί απόλυτο κριτήριο, αφού το εμπόδιο αποδείχθηκε πολύ βατό. Τα δύσκολα για την Ελλάδα βρίσκονται μπροστά και συγκεκριμένα σήμερα κόντρα στη Βραζιλία, την οποία αντιμετωπίζει στις 15:00.

Εύκολη πρεμιέρα και για τους Βραζιλιάνους

Πέρα από την ομάδα ποδοσφαίρου για την οποία φημίζεται η Βραζιλία, έχει αρκετά αξιόλογη ομάδα και στο μπάσκετ, κάτι που απέδειξε στην πρεμιέρα της κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Με όπλο την επίθεση και αφήνοντας στην άκρη την άμυνα, επικράτησε 102-94.

Από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι «γερόλυκοι» της ομάδας. Ο λόγος για:

- Τον 36χρονο, Λεάντρο Μπαρμπόσα, που έχει μακρά καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά στα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της πατρίδας του.

- Τον επίσης 36χρονο πρώην NBAer, Άντερσον Βαρεζάο που κολλάει τα τελευταία του μπασκετικά ένσημα στην ομάδα της πατρίδας του με τη Φλαμένγκο.

- Τον 36χρονο, Μαρσελίνιο Χουέρτας, που είχε πέρασμα κι αυτός από το NBA, αλλά είναι κυρίως γνωστός για την καριέρα του σε ομάδες της Euroleague, όπως την Μπασκόνια και την Μπαρτσελόνα, ενώ φέτος θα αγωνιστεί με την Τενερίφη συνεχίζοντας σε υψηλό επίπεδο.

- Τον 39χρονο, Αλεξ Γκαρσία, που πέρασε από ένα μικρό πέρασμα από το NBA, στην Ευρώπη έχει παίζει μία σεζόν με τη Μακάμπι και τα περισσότερα παίζει στη χώρα του.

Πέρα από τη… γερουσία αξιόλογες μονάδες του ρόστερ είναι οι Κριστιάνο Φελίσιο (Σικάγο Μπουλς) και Βίτο Μπενίτε (Μπούργος).

Διαβάστηκε 370 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.