Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:24 μμ
 
wm small
Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019 09:25

Μήνυμα απερχόμενου Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Νικόλαου Καραπάνου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είχαμε την μεγάλη τιμή να υπηρετήσουμε τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Με την εντολή των πολιτών, ολοκληρώνεται για εμάς σήμερα μια μεγάλη πορεία που διήρκησε 5 χρόνια.

5 Χρόνια γεμάτα πρωτόγνωρες εμπειρίες, προκλήσεις, εικόνες και συναισθήματα. Ζήσαμε καλές και κακές στιγμές. Στιγμές που έπρεπε να πάρουμε άμεσες αποφάσεις, χωρίς να υπολογίζεται το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ο χρόνος θα τις επιβεβαιώσει   ή θα τις απορρίψει. Κατορθώσαμε να ελευθερώσουμε το Δήμο μας από χρόνια οικονομικά δεσμά που τον κρατούσαν καθηλωμένο και σήμερα να τον αποδίδουμε έχοντας διασφαλίσει όχι μόνο την βιωσιμότητά του αλλά και την προοπτική. Υλοποιήσαμε και συνεχίζονται έργα ύψους σχεδόν 50.000.000 ευρώ. Τίποτε δεν θα παραμένει στάσιμο όταν ολοκληρωθούν και τεθούν πλήρως στην διάθεση των συνδημοτών μας. Αναπτύξαμε κοινωνικές δομές που παραδίδουμε στην νέα δημοτική αρχή και πιο πριν στους πολίτες αυτού του Δήμου. Βγήκαμε από τα σύνορά μας κοινωνώντας σε κάθε κατεύθυνση τον πολιτισμό  και την έννοια της Ιστορικότητάς μας. 

Για όλα αυτά, θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους συνεργάτες μου αιρετούς εκπροσώπους, που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων καταθέτοντας το σύνολο των δυνάμεών τους. Το ανθρώπινο δυναμικό – τους υπαλλήλους του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την υποδειγματική ευσυνειδησία τους. Στις δύσκολες στιγμές πραγματικά απέδειξαν τις ικανότητές και την συνέπειά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ωστόσο θα ήθελα να απευθύνω και σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μας. Γιατί η κρίση τους είναι αυτή που μας έκανε σοφότερους.

 Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο  Κώστα Λύρο και την νέα Δημοτική αρχή.  Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κυρίες και κύριοι, δεν είναι ένας απλός φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης στον οποίο γίνεται διοικητική διαχείριση. Είναι κάτι πολύ περισσότερο.  Κάθε αιρετός εκπρόσωπός του θα πρέπει να τον θεωρήσει ως προέκταση της ίδιας της συνείδησής του.  Κι αυτό γιατί πέρα από την τυπική πολιτική του διάσταση, φέρει έναν ύψιστο τίτλο. Έναν τίτλο που σπάει τα ανθρώπινα σύνορα κι έχει παγκόσμιο, πανανθρώπινο  χαρακτήρα.

Θα είμαστε εδώ, παρόντες,  από τη θέση στην οποία μας έταξε η κοινωνία. Θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως αντιπολίτευση, με εποικοδομητική διάθεση προασπίζοντας το έργο που παράχθηκε κι έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη διετία.

Καλή δημοτική θητεία σε όλους.

Διαβάστηκε 410 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.