Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:23 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 11:36

Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Τα αστέρια του Water Skiing στη λίμνη Στράτου! (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πανδαισία θεάματος

Το Αγρίνιο υποδέχεται από χθες, μέχρι και αύριο Σάββατο 31 Αυγούστου, τα αστέρια του Water Skiing στο πλαίσιο των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Στο Slalom που φιλοξενείται στην τεχνητή λίμνη Στράτου, παίρνουν μέρος εννέα άνδρες και επτά γυναίκες.

Την ελληνική ομάδα απαρτίζουν η σημαιοφόρος της αποστολής και επί σειρά ετών ευρισκόμενη στην παγκόσμια ελίτ, Αγγελική ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ο Νίκος ΠΛΥΤΑΣ (με χάλκινο μετάλλιο στα Tricks το 2015 στην Πεσκάρα), ο Φίλιππος ΚΥΠΡΙΟΣ, ο Θύμιος ΚΟΥΣΑΘΑΝΑΣ (με μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Senior στα Γιάννενα τον περασμένο Ιούλιο), η Μίκα ΠΑΠΟΥΔΗ, η Ελένη ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, η Κατερίνα ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ και ο Παύλος ΝΑΘΑΝΑΗΛ.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, η ανερχόμενη Ρούλα ΠΑΝΤΕΛΗ και ο έμπειρος Γιάννης ΚΟΚΚΙΝΟΣ αποτελούν τα «βαριά χαρτιά» και αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο.
Στην ιταλική ομάδα συμπεριλαμβάνονται η Julia MOLINARI (με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Wakeboard), η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Wakeboard Alice VIRAG, η Greta TAGLIATI (με μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα), ο Federico BELLINI (με μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Wakeboard), ο Ιgor COLOMBO που έχει ανέβει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο πρωταθλητή της χώρας στο Slalom και στα Tricks, Nicolas BENATTI.

Από την πανίσχυρη Γαλλία, τα βλέμματα στρέφονται κυρίως στον Pierre BALLON (Νο 2 στο παγκόσμιο ranking) και στην Ambre FRANC (5η στο Slalom στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα).

Η λίμνη Στράτου, είναι το Εθνικό Κέντρο Σκι και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι – Γουέϊκμπορντ. Σε αυτές τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι ελίτ αθλητές της Εθνικής Ομάδας του Θαλάσσιου Σκι εκπαιδεύονται όλο το χρόνο.

Στην λίμνη Στράτου διεξάγονται διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα με μεγάλη επιτυχία. Το 1999 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκι Νέων και το 2000, το κορυφαίο γεγονός του αθλήματος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, διεξήχθησαν εκεί. Στη λίμνη, με κατάλληλες παρεμβάσεις, έχουμε τη δυνατότητα ταυτόχρονης εκπαίδευσης τριών κλάδων, στους τρεις ξεχωριστούς αγώνες για θαλάσσιο σκι.

Το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Σκι είναι η πιο πλήρης εγκατάσταση του θαλάσσιου σκι με τις ιδανικές «υδάτινες συνθήκες» θεωρείται ένας από τους καλύτερους τόπους εκπαίδευσης και ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 360 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.