Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:00 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 20:50

739 νέοι φοιτητές έρχονται στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αυξημένος κατά πολύ ο αριθμός των φοιτητών στο Αγρίνιο – 621 φοιτητές στο Μεσολόγγι

Αυξημένος κατά πολύ είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στις Πανεπιστημιακές Σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο κι αυτό διότι φέτος θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα μετά τις αλλαγές που έγιναν. Πέρσι οι φοιτητές που είχαν εισαχθεί στα τρία τμήματα της πόλης ήταν 508 άτομα, φέτος όμως αυξήθηκαν στα 739 άτομα!

Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας το πρωί της Τρίτης 27 Αυγούστου 2019, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων μαθητών που πήραν μέρος εφέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τις βάσεις, από όπου προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις Εξετάσεις.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 103.963, εκ των οποίων 91.763 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.200 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 104.780.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος 80.696 υποψήφιοι, ενώ το 2018 εισήχθησαν 77.510.

Από τους εισακτέους, οι 739 είναι επιτυχόντες για τα τέσσερα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύουν στο Αγρίνιο και αναμένονται το επόμενο διάστημα στην πόλη για την εγγραφή τους.

Ο συνολικός αριθμός των νέων φοιτητών στην πόλη είναι αυξημένος κατά 231 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν ο αριθμός τους έφτανε τους 508.

739 φοιτητές στο Αγρίνιο – 621 στο Μεσολόγγι

Συνολικά οι επιτυχόντες ανά Τμήμα σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι:

Στο Αγρίνιο: 739 επιτυχόντες συνολικά
Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων: 211 επιτυχόντες συνολικά
Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων: 182 επιτυχόντες συνολικά
Ιστορίας – Αρχαιολογίας: 172 επιτυχόντες συνολικά
Μηχανικών Περιβάλλοντος: 174 επιτυχόντες συνολικά

Στο Μεσολόγγι: 621 επιτυχόντες συνολικά
Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής: 214 επιτυχόντες συνολικά
Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής: 212 επιτυχόντες συνολικά
Ζωϊκής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών: 195 επιτυχόντες συνολικά

Συμβουλές για ενοικίαση σπιτιού και ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗΡΙΑ

Διαβάστε αναλυτικότερα στοιχεία και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για ενοικίαση σπιτιού στην Εφημερίδα «Αναγγελία» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλου του Νομού πλην της Ναυπάκτου.

Στην εφημερίδα θα βρείτε επίσης αρκετές δεκάδες ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ με ενοικιαστήρια (διαμερίσματα – γκαρσονιέρες) στο Αγρίνιο.

http://agriniovoice.gr/wp-content/uploads/2019/08/814.jpg

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 405 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.