Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:03 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 09:13

Ευρωπαϊκή μάχη για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πέρα από την πρόκριση, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ρίχνονται στη μάχη για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέρα Europa League η σημερινή, άρα μέρα για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ που την προηγούμενη εβδομάδα τα έκαναν μαντάρα στις υποχρεώσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι Θεσσαλονικείς στις 20:00 στην κατάμεστη Τούμπα αντιμετωπίζουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και έχουν στόχο να ανατρέψουν την ήττα τους με 1-0 στη Σλοβακία, θέλοντας έτσι να αποφύγουν ένα κάζο ολκής που θα τους κοστίσει πάρα πολύ τόσο οικονομικά, όσο και αγωνιστικά μέσα στη σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, τυπική διαδικασία φαντάζει το ταξίδι της ΑΕΚ στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την Τράμπζονσπορ, καθώς η ήττα της προηγούμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ με 3-1 δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια ελπίδας. Σέντρα στις 20:00.

Στα σημερινά προγνωστικά του betmasters.gr, υπάρχουν αναλύσεις και για τους δύο αγώνες.

Ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και πράγματι είναι ανώτερος από τους Σλοβάκους, αλλά η αφέλειά του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης του κόστισε μία ήττα που μπερδεύει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση. Συγκεκριμένα, στο 94’ δέχθηκε γκολ, με τη Σλόβαν να παίρνει τη νίκη με 1-0 και πλέον η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν θέλει απλά νίκη, αλλά πρέπει να επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά για να περάσει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν δεν συμβεί αυτό, το πλήγμα για τους Θεσσαλονικείς θα είναι τεράστιο, καθώς έχοντας ανοίξει πολύ το μπάτζετ τους, θα δουν να χάνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό έσοδο για τη φετινή σεζόν, ενώ και αγωνιστικά, θα του κοστίσει σε μεγάλο βαθμό, αφού ένας ευρωπαϊκός αποκλεισμός τόσο νωρίς και από μία κατώτερη ομάδα δεν… χωνεύεται εύκολα.

Καταδικασμένη και αλλαγμένη η ΑΕΚ

Πολύ πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα για την ΑΕΚ. Με την ήττα της με 3-1 στο ΟΑΚΑ από την Τράμπζονσπορ, η πρόκριση εκτός απροόπτου έχει χαθεί ενώ πέρασε μια εβδομάδα μεγάλων τριγμών και αλλαγών, αφού απολύθηκαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μιγκέλ Καρντόσο και ήδη προσελήφθη στη θέση του τεχνικού διευθυντή ο Ίλια Ίβιτς.

Υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου. Μπορεί, λοιπόν, η πρόκριση να έχει χαθεί, αλλά όπως και ο ΠΑΟΚ, έτσι και η ΑΕΚ έχει μία υποχρέωση που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ειδική βαθμολογία της UEFA.

Η βαθμολογία της UEFA

Η Ελλάδα μετά τη νίκη επί της Κράσνονταρ και την πρόκριση στους ομίλους πλησίασετην Κύπρο στην κατάταξη της UEFA, καθώς πλέον έχει μαζέψει με 24.700 βαθμούς και είναι στη 16η θέση. Η Κύπρος είναι στην 15η με 25.000 και η διαφορά έχει ουσιαστικά εκμηδενιστεί. Με τη 15η θέση. ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ,
ο τέταρτος και ο πέμπτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ 2

Διαβάστηκε 494 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.