Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 22:20

Βάσεις 2019: Σάρωσαν οι Αγρινιώτες στις Ιατρικές και Νομικές Σχολές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σπουδαίες διακρίσεις και φέτος για τα παιδιά μας

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους. Το υπουργείο Παιδείας χθες λίγο πριν τις 11.00 το πρωί, ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι Πανελλαδικές της φετινής χρονιάς, λοιπόν, ολοκληρώθηκαν και τυπικά με το τελευταίο αυτό βήμα.

Πτωτική πορεία των υψηλόβαθμων Ιατρικών – Νομικών Σχολών αλλά και Πολυτεχνικών και των λεγομένων καθηγητικών σχολών δείχνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των από το υπουργείο Παιδείας.

Αντίθετα μεγάλη άνοδος σημειώνεται στις Οικονομικές Σχολές και στις Σχολές Πληροφορικής ενώ πτώση σημειώνεται στις Στρατιωτικές Σχολές.

Ένα ακόμα στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυση των αποτελεσμάτων είναι ότι «καταψηφίστηκαν» οι αλλαγές Γαβρόγλου με πτώση στις νέες Σχολές και στις Σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής εκτός από αυτή της Πληροφορικής.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι και φέτος τα κορίτσια έγραψαν καλύτερα από τα αγόρια.

-Η βάση της Ιατρικής Σχολής Αθήνας διαμορφώνεται στα 18.724 μόρια, παρουσιάζοντας πτώση 305 μόρια σε σχέση με το 2018, που ήταν στα 19.029.

Αντίστοιχα η Νομική Αθήνας έχει βάση 18.013 μόρια, 206 μόρια λιγότερα από το 2018.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η βάση διαμορφώνεται στα 18.314, αυξημένη κατά 74 μόρια, ενώ στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων η βάση είναι στα 19.050, παρουσιάζοντας πτώση 284 μόρια.

Χαρακτηριστικό της πτώσης των φετινών βάσεων είναι το Τμήμα Φιλολογίας Αθήνας με βάση στα 14.677 μόρια, μειωμένη κατά 1.590 και στο Μαθηματικό Αθήνας η βάση είναι 14.617 από 15.152 που ήταν πέρυσι.

Η κίνηση των βάσεων ανά επιστημονικό πεδίο

Σε ό,τι αφορά στο 1ο επιστημονικό πεδίο σημειώνεται πτώση στις νομικές σχολές , η νομική Θεσσαλονίκης είναι μείον 216 μόρια ενώ το κατώφλι στην Νομική Κομοτηνής διαμορφώνεται στα 17.225 μόρια. Αυτό οφείλεται στους λιγότερους υποψήφιους σ εαυτό το πεδίο και στις χαμηλότερες επιδόσεις . «Γκρέμισμα» στις φιλοσοφικές σχολές με πτώση ακόμα και 500 μορίων ενώ στο σύνολο των καθηγητικών σχολών υπάρχει πτώση.
Το «κατώφλι» στις φιλοσοφικές σχολές είναι το Ρέθυμνο με βάση τα 10.500 μόρια.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο έχουμε οριακή άνοδο στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων που αποτελεί πόλο έλξης στις Πολυτεχνικές σχολές ενώ έχουμε πτωτική τάση, οριακή βέβαια, στους μηχανολόγους και στους ναυπηγούς, ενώ μεγάλη πτώση σημειώνεται στους Πολιτικούς Μηχανικούς .
Επομένως αποδεικνύεται ότι έχουμε αλλαγή προτύπων με γνώμονα την εργασία.

Στο τρίτο πεδίο η Ιατρική πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19.000 μορίων ενώ η Ιατρική Θεσσαλονίκης είναι φέτος μείον 223 μόρια.

Αντίθετα στο 4ο επιστημονικό πεδίο καταγράφεται άνοδος στις Οικονομικές σχολές και στις σχολές Πληροφορικής. Το Οικονομικό της ΑΣΟΕΕ εμφανίζει άνοδο 600 μορίων.

Η «Σ» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μίλησε με τους αριστούχους των σχολείων του Αγρινίου και σας παρουσιάζει τις σχολές που εισήχθησαν, που απ’ ότι φάνηκε ήταν η πρώτη επιλογή σχεδόν σε όλους και όλες.

Η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου από το 6ο ΓΕΛ Αγρινίου (19.300 μόρια) εισήχθη στην σχολή που επιθυμούσε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου

Ο Δημοσθένης Πλαβός από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου (19.288 μόρια) εισήχθη στην ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων)

Ο Δημοσθένης Πλαβός

Η Ζένια Τσιακανίκα από το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου (19.267 μόρια) στη Νομική Θεσσαλονίκης

Η Ζένια Τσιακανίκα

Η Ελένη Βούλγαρη από το 3ο ΓΕΛ (18.791) στη Νομική Αθηνών

Η Ελένη Βούλγαρη

Ο Μάριος – Δημήτριος Καρράς από το 2ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.780 μόρια) στη Νομική Θεσσαλονίκης

Ο Μάριος – Δημήτριος Καρράς

Ο Ειρηναίος Ζαλοκώστας από το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.734 μόρια) έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και εισήχθη στη σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Ειρηναίος Ζαλοκώστας

Η Βασιλική Τσιλίκα από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.653 μόρια) στην Ιατρική Πατρών

Η Βασιλική Τσιλίκα

Η Ελένη – Ραφαέλα Κανή από το 3ο ΓΕΛ Αγρινίου (18.445 μόρια) στην Ιατρική Αθηνών

Η Ελένη – Ραφαέλα Κανή

και η Κασσιανή – Άννα Τσούλου από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου (18.418 μόρια) στην Κτηνιατρική Θεσσαλονίκης.

Η Κασσιανή – Άννα Τσούλου

Εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1563 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.