Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:46 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 20:55

Αρχίζουν ξανά οι εγγραφές στις Αγροτικές Σχολές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση προσφέρει ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε νέους/-ες, κάτοχους τουλάχιστον ενδεικτικού Α' Τάξης Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Οι εγγραφές στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του Οργανισμού αρχίζουν ξανά  τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Θα λειτουργήσουν οι κατωτέρω έξι (6) Σχολές στις ακόλουθες ειδικότητες:

  • Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων (τηλ. 26510-92219, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Γαλακτοκομία – Τυροκομία ΕΠΑΣ Καλαμπάκας (τηλ.24320-22781, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Ξυλογλυπτική – Διακοσμητική Επίπλου ΕΠΑΣ Κρήτης – Μεσσαρά Ν. Ηρακλείου (τηλ. 28920-31259, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Θερμοκηπιακές Κατασκευές και Καλλιέργειες Αβερώφειος ΕΠΑΣ Λάρισας (τηλ. 2410-611093, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Ζωοτεχνία - Αγροτικά Μηχανήματα ΕΠΑΣ Αμαρουσίου [Κτήμα Συγγρού] (τηλ. 210-8012701, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Φυτοτεχνικές Επιχειρήσεις – Αρχιτεκτονική Τοπίου ΕΠΑΣ Νεμέας (τηλ. 27460-23032, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)
  • Αμπελουργία – Οινοτεχνία

Η φοίτηση και το διδακτικό υλικό στις ΕΠΑΣ, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι δωρεάν, οι σπουδές διαρκούν δύο έτη και οι σπουδαστές δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στους αποφοίτους χορηγείται πτυχίο επιπέδου 3 της περ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 6 του Ν. 2009/1992 και επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και του Ευρωπαϊκού Πιστωτικού Συστήματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ECVET) και τους παρέχεται η δυνατότητα να λάβουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ώστε να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, να συνεχίσουν σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ μοριοδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε Προγράμματα Νέων Αγροτών και απαλλάσσονται από την υποχρέωση παρακολούθησης προγραμμάτων κατάρτισης για τη συμμέτοχή τους σε αυτά.

Οι ΕΠΑΣ διαθέτουν άριστη υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα εξοπλισμένα εργαστήρια, έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό και εφοδιάζουν τους σπουδαστές/ -στριες με τις κατάλληλες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, για να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στην μελλοντική επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στις Σχολές που λειτουργούν χώροι φιλοξενίας, παρέχεται σε όσους σπουδαστές/-στριες πληρούν τα σχετικά κριτήρια, δωρεάν στέγαση και σίτιση.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε Σχολή ξεχωριστά ΕΔΩ.

Διαβάστηκε 489 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία