Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 17:00

Capital controls: Ανακοινώνει την πλήρη άρση ο Μητσοτάκης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ραγδαίες εξελίξεις με τα capital controls. Μέσα στην επόμενη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ανακοινώσει την πλήρη άρση τους. Το είχε… προαναγγείλει ο Γιάννης Στουρνάρας. Η απόφαση έρχεται 4 χρόνια και δύο μήνες μετά την επιβολή τους κατά την διάρκεια του… κολασμένου πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2015. Πότε πάρθηκε η απόφαση και ποια μορφή θα έχει. Το timing που… μόνο τυχαίο δεν είναι.

Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία… τρέχουν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει μέσα στην επόμενη ώρα την πλήρη άρση των capital controls.

Τέσσερα χρόνια και δύο μήνες μετά την επιβολή των περιορισμών των τραπεζικών κεφαλαίων, που επεβλήθησαν το… κολασμένο καλοκαίρι του 2015, η ώρα… ήρθε για την πλήρη άρση.

Εδώ και μήνες έχουν ήδη παρθεί μέτρα χαλάρωσης, με ευνοϊκότερους όρους για την κίνηση κεφαλαίων, ωστόσο πλέον φτάσαμε στο σημείο να αποτελέσουν οριστικό παρελθόν.

Να θυμίσουμε εδώ πως λίγες μόλις ημέρες μετά την μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, είχε αποκαλύψει πως είχε εισηγηθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη την πλήρη άρση των capital controls.

Τι θα γίνει… χωρίς τα capital controls

Η άρση των capital controls θα έχει την μορφή νομοθετικής ρύθμισης και αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και βέβαια αποτελεί μία αναγκαία συνθήκη προκειμένου να επιστρέψουν οι επενδύσεις στην χώρα.

Η σχετική απόφαση ελήφθη το σαββατοκύριακο σε επαφές που είχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αφού διαπίστωσαν ότι πλέον δεν συντρέχει κανένας λόγος ώστε να υπάρχουν κεφαλαιακοί περιορισμοί, αποφάσισαν να εισηγηθούν στον πρωθυπουργό την άμεση άρση τους, κάτι που έγινε αμέσως δεκτό από τον Κ. Μητσοτάκη.

Έτσι πλέον ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών θα έχουν ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα τους, κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους στο Βερολίνο την προσεχή Πέμπτη.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Παπαδής

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 307 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.