Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:41 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 13:04

Η Τούμπα, το report και οι… «μπανανόφλουδες»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Το παιχνίδι της Τούμπας είναι παρελθόν. Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, ότι δουλειά ήταν να γίνει στην προετοιμασία έγινε και στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς ο Παναιτωλικός έδειξε μία εικόνα που μπορεί να του επιτρέψει να αισιοδοξεί για τη συνέχεια. Το ποτήρι άλλοι το βλέπουν μισογεμάτο, άλλοι μισοάδειο. Καλό είναι να το δούμε… αντικειμενικά.
Του Κωνσταντίνου Ρίγκου
Η αποστολή του Παναιτωλικού στην Τούμπα ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη και κανείς δεν είχε την απαίτηση να νικήσει -ντε και καλά- η ομάδα. Η απαίτηση για μία καλή εμφάνιση, ωστόσο, υπήρχε. Το τελικό 2-1 μαρτυρά ένα πράγμα:  ο Παναιτωλικός στάθηκε αξιοπρεπώς.
Ο συσχετισμός της αξιοπρέπειας με την καλή εμφάνιση, ωστόσο, είναι κάτι πιο περίπλοκο στα μάτια του οπαδού. Μόνο στη σελίδα του TitormosNet υπήρξαν εκατοντάδες διαφορετικά σχόλια και απόψεις για το αν η ομάδα έπαιξε καλά ή όχι, για τις ατομικές εμφανίσεις παικτών, για το σκορ και γενικά για κάθε λογής θέμα. Να πιάσουμε το κουβάρι από την άκρη του και να το ξετυλίξουμε, ξεκινώντας από τα συν, συντάσσοντας το report του Παναιτωλικού από τη χθεσινή αναμέτρηση.
  • Ο Παναιτωλικός είχε μία παρουσία η οποία ήταν καλή για τις συνθήκες που είχε να αντιμετωπίσει: Έπαιζε απέναντι σε ομάδα πιο έτοιμη, πολύ μεγαλύτερης δυναμικότητας και εκτός έδρας.
  • Η ομάδα έδειξε στο γήπεδο αυτό που είπε ο Κάστρο στην παρουσίασή του: Προσπάθεια για σύγχρονο ποδόσφαιρο, δίχως να «κλείνεται» πίσω. Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού ελέγχαμε το ρυθμό και κυκλοφορούσαμε τη μπάλα σαν να παίζαμε στο Αγρίνιο.
  • Ο Παναιτωλικός με Μιμίτο και Ντάλσιο στον άξονα ήταν χάρμα ιδέσθαι. Πολύ όμορφη κυκλοφορία της μπάλαςαγαστή η συνεργασία τους στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, τόσο μεταξύ τους όσο και με τον Ντίαζ.
  • Είναι εμφανές ότι η ομάδα έβγαζε «θράσος» και τσαμπουκά. Δεν υπήρχε «τρέμουλο», παρά μόνο η καλώς εννοούμενη άγνοια κινδύνου. Οι παίκτες, πόσο μάλλον οι πολλοί νεοφερμένοι, πρέπει άμεσα να εγκλιματιστούν στις προαναφερθείσες… ανάγκες του ελληνικού πρωταθλήματος, που απαιτούν δυνατές παρουσίες σε «ζόρικες» έδρες.
  • Υπήρξαν πολύ καλές ατομικές εμφανίσεις: Ντάλσιο, Μιμίτο, Γιοβάνοβιτς, Λουσέρο και Ντίαζ.
  • Σε αντίθεση με τις άλλες χρονιές, υπάρχει βάθος στον πάγκο: Μιμίτο, Τσιγγάρας και Ντουάρτε ήρθαν από αυτόν, ενώ υπήρχαν ακόμη: Γιαννακόπουλος, Ταχάρ, Μπάλμπι και Καββαδίας! Σκεφτείτε εφόσον είναι έτοιμοι και οι Μαρσιάλ, Μοράρ, Σίεστεντ, Καμαρά, Γιαννιώτης, Παρράς. Σκεφτείτε ότι περιμένουμε ακόμη τουλάχιστον μία, ίσως και δύο μεταγραφές!
Αυτά είναι τα θετικά. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο Παναιτωλικός «είναι ομάδα του προπονητή» ή ότι απέδωσε άρτια. Υπήρξαν και προβλήματα.
  • Παρουσιάστηκαν αμυντικά ζητήματα. Ο Παναιτωλικός δεν δέχθηκε την πολύ μεγάλη φάσηΔεν κλείστηκε στην περιοχή τουούτε καν ένιωσε «ασφυκτική» πίεσηΠράγματα που κάνει ακόμη πιο αδικαιολόγητα τα τέρματα που δέχθηκε. Κακές αντιδράσεις σε ατομικό επίπεδο επέφεραν δύο γκολ που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Χρειάζεται σταθερότητα και συγκέντρωση.
  • Δυσκολία στην τελική πάσα. Ο Μπαΐροβιτς είχε τις ευκαιρίες του, έχασε τουλάχιστον 3-4 καλές στιγμές αλλά η μπάλα δεν έμπαινε αρκετά στην περιοχή του Π.Α.Ο.Κ. Εδώ υπάρχει μία βασική παράμετρος: Ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να την βάλει σωστά, με στρωτό ποδόσφαιρο. Όχι με «γιόμες». Άρα ή κάτι πρέπει να δουλευτεί πιο διεξοδικά ή κάτι… ή κάποιος λείπει.
  • Πρέπει να απαλλαχθεί η ομάδα από τη λογική «χρόνο στους μικρούς σώνει και καλά». Ο Φυτόπουλος π.χ. με τις εμφανίσεις του στην προετοιμασία, κέρδισε με το σπαθί του πιθανολογούμε, τη θέση στο βασικό σχήμα. Δεν είχε καλή παρουσία όμως στο γήπεδο και ορθώς αντικαταστάθηκε (εδώ ίσως να πρέπει να καταγράψουμε τη διορατικότητα του προπονητή που προχώρησε σε αντικατάστασή του άμεσα στο ημίχρονο στα θετικά).
  • Η ομάδα ήταν υποτονική στα αριστερά. Αμυντικά και επιθετικά. Ο Ρομάν θέλει το χρόνο του, όπως και ο Λιάβας εφόσον πλέον είναι ορατό ότι ο προπονητής τον προορίζει για αυτό το άκρο. Βέβαια, ένας νεαρός παίκτης «τρίβεται» καλύτερα μέσω τόσο της δουλειάς όσο και του ανταγωνισμού. Από τον Μπάλμπι ακόμη τα δείγματα είναι λιγοστά. Από την άλλη, είναι γεγονός ότι ο Παναιτωλικός πρέπει να ενισχυθεί μεσοεπιθετικά.
Από εκεί και πέρα, ο κόσμος πρέπει να είναι ρεαλιστής και πραγματιστής. Καταστροφολογίες για τον Κνετ διάβασα πολλές στα social media. Να θυμίσω ότι και ο Κυριακίδης στις 25 Οκτωβρίου του 2015, σε μία από τις πρώτες του εμφανίσεις ως βασικός, απέναντι στον Πλατανιά, είχε βγει να διώξει φάουλ στο ύψος του… ημικυκλίου, δίνοντας έτοιμο γκολ σε άδεια εστία στους αντιπάλους. Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε.
Επίσης, αν όλοι είχαμε σωστές ποδοσφαιρικές απόψεις θα έπρεπε να ήμασταν όλοι προπονητές. Το Αγρίνιο είναι γνωστή «προπονητομάνα» άλλωστε. Μόνο που οι μισοί από αυτούς που «σπάνε» πληκτρολόγια κράζοντας δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Γράφουν για να γράψουν. Στήριξη θέλει, όχι… μίρλα! Η ομάδα είναι καινούρια, πρέπει να δέσει και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Αλλά λίγο υπομονή ρε χριστιανοί…
Μία «παλικαρίσια» εμφάνιση στην Τούμπα από την άλλη, δεν σε κάνει και υπερομάδα. Ο Παναιτωλικός έχασε. Τι μένει εν τέλει; Ότι στη βαθμολογία είναι στο μηδέν. Ο στόχος της Ευρώπης, ο στόχος που τέθηκε ξεκάθαρα -θυμίζουμε- από τον επίσημο Παναιτωλικό, δεν απαιτεί απλώς καλό ποδόσφαιρο και καλές προσπάθειες μα και αποτελέσματα.
 
Κεφάλι χαμηλά, λοιπόν, γιατί οι «μπανανόφλουδες» είναι πολλές μπροστά μας. Η Ξάνθη είναι δύσκολος αντίπαλος και δεν πρέπει να κάνει δεύτερο σερί «διπλό». Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός πρέπει να βρει το πρώτο του τρίποντο. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος τα πάντα είναι ρευστά. Άσβεστη όμως πρέπει να είναι η αγάπη και η στήριξη όλων για την ομάδα. Οι καφετέριες χθες ήταν γεμάτες για τον Παναιτωλικό. Το γήπεδο όμως δε γεμίζει. Είναι στο χέρι της ομάδας να το αλλάξει αυτό. Υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε.
 
Καλή σεζόν και ΜΟΝΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ!
 
Υ.Γ: Συγγνώμη για τον δεικτικό τόνο στα περί προπονητών του… Αγρινίου. «Κι εσύ αδερφέ γιατί γράφεις;» ή «νομίζεις ότι ξέρεις καλύτερα;» θα αναρωτηθεί κάποιος και καλά θα κάνει, δικαίωμά του. Το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε και το αν ξέρω ή όχι το δείχνει ο χρόνος. Μέχρι τότε, φίλε αναγνώστη, βρίσκεσαι στο TitormosNet και διαβάζεις αυτές τις γραμμές απολύτως συνειδητά!
 
titormosnet.com
Διαβάστηκε 439 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.