Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  2:14 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 11:48

Τρεις παλιές κλασσικές ταινίες σε ψηφιακή επανέκδοση στον θερινό κιν/φο ΕΛΛΗΝΙΣ (Δευ 26 - Τετ 28/8/2019)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος “ΕΛΛΗΝΙΣ” από τη Δευτέρα 26 έως και την Τετάρτη 28 Αυγούστου θα προβάλει σε ψηφιακή επανέκδοση τις ταινίες :

26/8 : 8½ – Otto e Mezzo
27/8: Γλυκιά Ζωή – La Dolce Vita
28/8: Το Λιμάνι της Αγωνίας – ON THE WATERFRONT

8½ (Otto e Mezzo)

Ο Γκουίντο Ανσέλμι είναι ένας σκηνοθέτης σε βαθιά κρίση, βασανιζόμενος από φαντασιώσεις και έμμονες ιδέες σχετικά με την καθολική παιδεία του, τις σχέσεις του με τις γυναίκες και την αναζήτηση καλλιτεχνικού νοήματος.

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
με τους: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ανούκ Αιμέ, Κλαούντια Καρντινάλε, Σάντρα Μίλο, Μπάρμπαρα Στιλ

Στο «8 1/2», την όγδοη ταινία της φιλμογραφίας του, ο Φελίνι αυτοψυχαναλύεται με τον πιο ευφυή, σπαρακτικό και πρωτοποριακό τρόπο, ενώνοντας αναμνήσεις, όνειρα και κινηματογραφικές εικόνες σ’ έναν ύμνο στη ζωή και το ίδιο το σινεμά. Ξεπερνώντας την ανάγκη να δέσει χαρακτήρες και γεγονότα σε μια ορθολογική μυθοπλασία, ο Ιταλός δημιουργός αποθεώνει την απόλαυση της αφήγησης και παρουσιάζει τον κόσμο σαν ένα ατέλειωτο πανηγύρι γεμάτο χρώματα και μουσικές .
Ταινία αναφοράς για κάθε καλλιτέχνη που στοχάζεται πάνω στο έργο του, βραβευμένη με ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Γλυκιά Ζωή (La Dolce Vita)

Στιγμές από τη ζωή ενός δημοσιογράφου και υπεύθυνου Τύπου κινηματογραφικής εταιρείας, ο οποίος αναλαμβάνει την ξενάγηση μιας διεθνούς σταρ, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε πάρτυ της υψηλής κοινωνίας της Ρώμης. Η πιο διάσημη ταινία του Φελίνι μας εισάγει στα ενδότερα της ιταλικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, με σκηνές ανθολογίας όπως εκείνη του νυκτερινού μπάνιου της Ανίτα Έκμπεργκ στη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
με τους: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ανούκ Εμέ, Ανίτα Έκμπεργκ, Λεξ Μπάρκερ, Ιβόν Φουρνό, Αλέν Κινί, Μαγκαλί Νοέλ, Νάντια Γκρέι

Το Λιμάνι της Αγωνίας (ON THE WATERFRONT)

Ένας πρώην μποξέρ που δουλεύει ως φορτοεκφορτωτής στο λιμάνι του Νιου Τζέρσεϊ αποφασίζει να σηκώσει κεφάλι ενάντια στη μαφία που το ελέγχει.

Σκηνοθεσία :Ελία Καζάν
με τους: Μάρλον Μπράντο, Ροντ Στάιγκερ, Έυα Μαρί Σεντ, Καρλ Μάλντεν, Λι Κομπ

Οκτώ βραβεία Όσκαρ για μια εμβληματική στιγμή του μεταπολεμικού αμερικανικού σινεμά κι ένα ρωμαλέο κοινωνικό δράμα που σόκαρε με το ρεαλισμό και την αφηγηματική δύναμή του.

Ώρα προβολής: 21:30 καθημερινά.

Κάθε Κυριακή και Τετάρτη με ένα εισιτήριο είσοδος για δύο άτομα.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι: 6 ευρώ κανονικό και 4 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων και ΑμεΑ (με την επίδειξη κάρτας)

Διαβάστηκε 1403 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 22:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.