Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:50 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 07:39

Η μάχη της Ελλάδας για τη βαθμολογία της UEFA

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κρίσιμη εβδομάδα αυτή που έρχεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Μακράν της δεύτερης, η εβδομάδα που πέρασε ήταν η χειρότερη για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα της φετινής σεζόν στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ναι μεν πριν από δύο εβδομάδες, δύο ελληνικές ομάδες να υπέστησαν τον αποκλεισμό, αλλά η νίκη του Άρη είχε δώσει πολύτιμους βαθμούς και εκτός των άλλων, τόσο οι Θεσσαλονικείς, όσο και ο Ατρόμητος, γνώριζαν ότι εκ των πραγμάτων οι κληρώσεις τους ήταν πολύ δύσκολες.

Από την άλλη πλευρά, η εβδομάδα που πέρασε μπορεί να άρχισε με το ονειρεμένο σενάριο της νίκης του Ολυμπιακού που του εξασφαλίζει και την πρόκριση στους ομίλους, άρα και μπόνους στην ειδική βαθμολογία, αλλά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τις ήττες τους, που ήταν αμφότερες εκτός προγράμματος κόστισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, στην περίπτωση των «κιτρινόμαυρων» το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η εντός έδρας ήττα τους με 3-1 από την Τράμπζονσπορ, ουσιαστικά τους αναγκάζουν να πιουν το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του betmasters.gr, αλλά και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που εκτός απροόπτου θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και μόνο ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που μπορεί να ελπίζει σε συνέχεια του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού, αν βέβαια, μπορέσει να ανατρέψει στην Τούμπα, την ήττα του με 1-0 στην Μπρατισλάβα κόντρα στη Σλόβαν

Τι έχουν προσφέρει οι ελληνικές ομάδες φέτος;

Κάνοντας, λοιπόν, μια πρώτη σύνοψη των πεπραγμένων των ελληνικών ομάδων στη φετινή μάχη των προκριματικών, βλέπουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει φέρει 900 βαθμούς και να υπολογίσουμε άλλους 400 με τη διαφαινόμενη πρόκρισή του, τότε είναι με διαφορά αυτός που έχει τραβήξει το κάρο με συνολικά 1.300 βαθμούς και ακόμα δεν έχει αγωνιστεί στη Ρωσία, ματς που μπορεί να αποφέρει κι άλλους βαθμούς.

Από εκεί και πέρα, Ατρόμητος και Άρης έφεραν από 500 βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πραγματοποιώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία, σε τέσσερις αναμετρήσεις σε δεύτερο και τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η απογοήτευση προκύπτει από την ΑΕΚ, που έχει φέρει 300 βαθμούς, αφού ναι μεν προκρίθηκε από την Κραϊόβα, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει με δύο νίκες, κόντρα σε έναν αισθητά πολύ πιο αδύναμο αντίπαλο από εκείνη. Τέλος, ο ΠΑΟΚ είχε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον Άγιαξ, παίρνοντας μόλις μία ισοπαλία (100 βαθμοί), αλλά κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας τα έκανε θάλασσα στο 94’.

Για τι παλεύουμε;

Αυτή την εβδομάδα ο Ολυμπιακός καλείται να τελειώνει με την πρόκρισή του, στην έδρα της Κράσνονταρ (27/8) κι αν φέρει ένα αποτέλεσμα θα είναι απολύτως καλοδεχούμενο, ενώ για το Γιουρόπα Λιγκ, την Πέμπτη (29/8), ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τη Σλόβαν στην Τούμπα και η ΑΕΚ πάει στην Τουρκία για το απόλυτο θαύμα στην έδρα της Κράσνονταρ.

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα είναι στη 16η θέση της σχετικής λίστας κι αν στο τέλος της ευρωπαϊκής σεζόν τερματίσει εκεί, τότε θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και από το 2021/22 θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ 2, χωρίς να έχει ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ 1.

Στόχος της είναι τουλάχιστον η 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 1 και δύο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν.

Αυτή η θέση τώρα ανήκει στην Κύπρο που έχει 24.875 βαθμούς, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει 23.500.

 

Διαβάστηκε 399 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.