Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  11:21 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 00:18

Η δύναμη της απόφασης

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άρθρο του Μαθητή, Παναγιώτη Δ. Ντούκα

Οι άνθρωποι και κυρίως οι Έλληνες τείνουμε να μεταθέτουμε τις ευθύνες στους άλλους. Για ό,τι κακό μας συμβεί σπεύδουμε αμέσως να κατηγορήσουμε κάποιους άλλους.

Για την Μικρασιατική Καταστροφή κατηγορήσαμε τον Γούναρη. Για το μνημόνιο τον Παπανδρέου, τους ξένους.
Κανείς μας όμως δεν θέλησε να παραδεχτεί ότι δύο χρόνια πριν την Μικρασιατική Καταστροφή είχαμε ψηφίσει τον Γούναρη, κανένας δεν θέλησε να σκεφτεί ότι συμμετείχαμε, και ακόμη το κάνουμε, στο πελατειακό κράτος με κάθε τρόπο, και ότι αποτρέψαμε οποιαδήποτε αλλαγή (Γιαννίτσης – Ασφαλιστικό, Παπανδρέου – Εθνικό Απολυτήριο).

Η απόφαση του 1920 επηρέασε την ανθρώπινη ιστορία, οι αποφάσεις 40 ετών δημιούργησαν συνθήκες που σήμερα αντιμετωπίζουμε.

Η απόφαση των παππούδων μας να αντισταθούν στον φασισμό επηρεάζει την σημερινή μας συνείδηση, η απόφαση των φοιτητών να κλειστούν στο Πολυτεχνείο επηρεάζει το σημερινό μας πολίτευμα.
Καταλήγουμε, λοιπόν, στο ότι η απόφαση του κάθε ανθρώπου για την αλλαγή στην ζωή του και κατά συνέπεια στην ζωή των άλλων, επηρεάζει, εν δυνάμει, την ανθρώπινη ιστορία.

Κάθε μέρα και κάθε στιγμή με τις πράξεις μπορούμε να επηρεάσουμε την πορεία της ιστορίας.
Έχουμε δύναμη αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε. Μπορούμε να τολμήσουμε και έτσι να αλλάξουμε και να προχωρήσουμε.

Αρκεί όμως να το καταλάβουμε…..

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 3274 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.