Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 15:02

Η Αριάδνη Δάντε μας συστήνει το πρώτο της τραγούδι με τον τίτλο «Λιακάδα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Αριάδνη Δάντε (κατά κόσμο Εφη Σαμαρτζοπάνου) την έχουμε γνωρίσει ως συγγραφέα, μέσα από πολλές δράσεις με κεντρικό αντικείμενο την παιδική λογοτεχνία. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά αφιερώματα που έχουμε κάνει για την ίδια ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ. Τώρα όμως όμως ήρθε η ώρα να την γνωρίσουμε και σαν ποιήτρια, συστήνοντας μας το πρώτο μελοποιημένο ποίημα της με τον τίτλο «Λιακάδα» και ταυτόχρονα παρουσιάζοντας και το ομότιτλο βιντεοκλίπ. Συναντηθήκαμε μαζί της στον φιλόξενο χώρο στο «Κτήμα Πιθάρι» στην λίμνη Τριχωνίδα μετά το τέλος των βιντεογυρισμάτων. Μαζί της οι βασικοί συνεργάτες Καλλιόπη Ηλιοπούλου (Κιθάρα, Τραγούδι) και Δημήτρης Διπλάρας (Κιθάρα, Ενορχήστρωση). Σε μια συζήτηση με την Χρύσα Σπαή μας εμπιστεύθηκαν λεπτομέρειες για αυτή την νέα τους καλλιτεχνική δουλειά και σας τις παρουσιάζουμε.

images 04

Απο δεξιά: Αριάδνη Δάντε, Καλλιόπη Ηλιοπούλου, Δημήτρης Διπλάρας και Χρύσα Σπαή

videoclip 01

images 05

Καταρχήν θεωρούμε πλεονασμό να παρουσιάσουμε βιογραφικά στοιχεία για την Αριάδνη Δάντε, καθότι είναι μια πασίγνωστη συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας. Για την καινούργια της δουλειά, μας δήλωσε: «Σήμερα ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα για το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Λιακάδα» που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεια της περιοχής μας. Δύο μέρες είχα την χαρά να φιλοξενήσω στον τόπο μου δυο νέα παιδιά, δυο υπέροχους καλλιτέχνες, που συμμετείχαν στο βίντεοκλιπ, την Καλλιόπη Ηλιοπούλου και τον Δημήτρη Διπλάρα. Αυτή η συνεργασία προέκυψε μετά από μια τυχαία συνάντηση με την Καλλιόπη Ηλιοπούλου. Μέσα από την συζήτηση μας έμαθα ότι η Καλλιόπη ασχολείται με το τραγούδι, της έδειξα κάποια ποιήματα μου κι εκείνη αισθάνθηκε "κάτι όμορφο" για το ποίημα μου με τον τίτλο «Λιακάδα». Έτσι παρέα με τον Δημήτρη προχώρησαν στην μελοποίηση του. Το ποιήμα εξελίχθηκε σε μια όμορφη μπαλάντα και η επόμενη σκέψη μας ήταν να γίνει βιντεοκλιπ. Στο σενάριο του βίντεοκλιπ θελήσαμε να δώσουμε το αγνό πρόσωπο του έρωτα. Σκεφθήκαμε να εμπλέξουμε μικρές ηλικίες και έτσι φθάσαμε στο σημείο να έχουμε κοντά μας επτά μικρούς πρωταγωνιστές: την Αλεξία, τον Αναστάση, τον Δημήτρη, τον Κρις, τη Λυδια, την Πωλίνα και τον μικρό Τασούλη. Στο βιντεοκλίπ συμμετέχουν και ενήλικες, αλλά εμείς οι μεγαλύτεροι είμαστε σε δεύτερο ρόλο. Ο βασικός ρόλος ανήκει στα παιδιά, τα οποία μας ταξιδεύουν στην τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας με τις κινήσεις τους. Ήθελα πολύ να πραγματοποιηθεί το γύρισμα για το βίντεο κλιπ στην περιοχή μας. Κατάγομαι από το Αγρίνιο, αγαπώ να έρχομαι στον τόπο μου και θέλω να προβάλλω τις ομορφιές της περιοχής μας όσο περισσότερο μπορώ και να τις συνταιριαξω με το πολιτιστικό μου αποτύπωμα.

Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα κάνοντας μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας σε κεντρική πιτσαρία στο κέντρο της πόλης, για να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας και να δέσει η ομάδα.

Έπειτα, συναντηθηκαμε σε ένα ξενοδοχείο και αναλύσαμε τους ρόλους μας στο σενάριο. Στη συνέχεια, επισκεφθηκαμε το Μουσείο Ιστορίας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αγγελόκαστρο (δείτε ΕΔΩ σχετικό αφιέρωμα) και μετά ήρθαμε στην λίμνη Τριχωνίδα.

Το ποίημα ξεκινά με τη φράση «Τον έρωτα μου σκουντηξα να πάμε μια βαρκάδα μα αυτός με αποθάρρυνε τάχα λείπει η λιακάδα». Επειδη πιστεύω πάρα πολύ στην αθωότητα του έρωτα, αλλά και τη δύναμη του στη ζωή μας, ζήτησα από τα παιδιά μας να μας βοηθήσουν να παρουσιάσουμε αυτο το σκίρτημα του έρωτα με έναν απλό και ταυτόχρονα ωραίο τρόπο. Πιστεύουμε ότι έγινε μια γλυκιά δουλειά, η οποία θα αναδείξει και την ομορφιά του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

images 18

Αξίζει να αναφέρω τη θετική στάση και ενέργεια όλων των ανθρώπων που βοήθησαν καθόλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Αρχικά, ευχαριστώ την ομάδα του καταστήματος Sephora και λίγο παραπάνω την κυρία Ντόρα Τσακαρδανου και την κυρία Ρούλα, που επιμελήθηκαν το μακιγιάζ μας, τον φίλο Θόδωρο Τσιλίκα για τη φιλοξενία στο πανέμορφο Μουσείο, αλλά και τη συμμετοχή του στα γυρίσματα και φυσικά τον Γιώργο Λαμπρη από το κτήμα Πιθάρι και τους εκπαιδευτές canoe kayak, που στήριξαν με τον εξοπλισμό τους και την καθοδήγηση τους τους μικρούς μας πρωταγωνιστές. Αυτό που ζήσαμε τις δύο μέρες των γυρισμάτων ήταν μαγικό, γιατί παρά τις όποιες αναποδιες -ειναι φοβερό πια να παρατηρώ ότι κάθε μου προσπάθεια έχει τεράστιες αναποδιες- το άρωμα της δοτικοτητας των πατριωτών μου, αλλά και η δύναμη της θετικής ενέργειας τα ξεπερνά όλα. Εμείς οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είμαστε με πραγματικά ελάχιστες ώρες ξεκούρασης, αλλά πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει το αποτέλεσμα της "Λιακαδας" μας. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και τη στήριξη σε κάθε μου βήμα και σας εύχομαι να ανακαλύπτετε πάντοτε τη δύναμη του έρωτα στα μικρά, στα απλά και να μην περιμένετε μεγάλες κατάλληλες στιγμές. Απλά ζήστε τον έρωτα την ώρα που έρχεται κοντά σας, μέσα από το απαλό του άγγιγμα κι από το μικρό του χάδι. Τέλος, οφείλω ένα τεράστιο μπράβο στην Καλλιόπη και στον Δημήτρη για όλο αυτό το καλλιτεχνικό ταξίδι που μου χάρισαν και για την τιμή να επισκεφθουν τα μέρη μας και να αποτυπώσουμε τα μουσικά ίχνη της "Λιακαδας" στην πανέμορφη Αιτωλοακαρνανία.»

images 16

Η Καλλιόπη Ηλιοπούλου κατάγεται από την Αθήνα είναι φιλόλογος και συμμετείχε στο βιντεοκλίπ παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας. Η ίδια μας δήλωσε: «Ασχολήθηκα με το τραγούδι και γενικότερα με την τραγουδοποιϊα από τα χρόνια του Λυκείου. Αλλά το έκανα με περισσότερο σοβαρό ερασιτεχνισμό τα τελευταία πέντε χρόνια. Εχω σπουδάσει κλασσική κιθάρα επτά χρόνια και έχω παρουσιάσει αρκετές μουσικές δημιουργίες μου σε ψηφιακή μορφή αλλά κατά καιρούς κάνουμε και ζωντανές εμφανίσεις. Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Αριάδνης Δάντε να συνεργαστούμε για την μελοποίηση του ποιήματος αλλά και να έρθουμε στο Αγρίνιο για το γύρισμα του βιντεοκλίπ. Για μένα ήταν μια καταπληκτική εμπειρία η συνεργασία αυτή και με την Αριάδνη παρόλο που γνωριζομαστε λίγο είναι σαν να γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Όταν οι χημείες των ανθρώπων δένουν είναι κάτι μαγικό. Το τραγούδι είναι μπαλάντα σαν άκουσμα. Εχει μια αθωώτητα μέσα και όπως είπε η Αριάδνη δείχνει τον ερωτισμό αλλά στην πιό αγνή του μορφή δηλαδή την αγνή αγάπη. Πιστεύω ότι αυτό που κάναμε σήμερα και χθές με τα γυρίσματα θα είναι πάρα πολύ ωραίο γιατί πέρα από τα παιδιά τα οποία δεν μπορούν να σου βγάλουν κάτι αρνητικό, αλλά μόνο γλυκό συναίσθημα, μας βοήθησαν και οι χώροι που βρεθήκαμε. Αυτά που είδαμε αυτές τις δύο μέρες είναι απίστευτα. Η ομορφιά της περιοχής σας είναι μαγική και οι άνθρωποι που συναντήσαμε ήταν εκπληκτικοί. Φιλόξενοι και πολύ συμπαθητικοί. Το μόνο που μπορώ να σας πώ είναι ότι θα επιδιώξω να ξαναέρθω στην περιοχή σας και να μείνω πολλές μέρες, για να την γνωρίσω καλύτερα. Το Αγρίνιο για μένα είναι πλέον προορισμός.

images 27

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και το ΜΜΕ σας για την φιλοξενία. Το μήνυμα που έχω να δώσω είναι ότι «όσο υπάρχει αγάπη, υπάρχει και θέληση, υπάρχει και δρόμος, αρκεί να βρούμε αυτό που θα μας κάνει το κλικ. Όταν το ανακαλύψουμε δεν πρέπει να το αφήσουμε σε καμμία περίπτωση.»

images 23

Ο Δημήτρης Διπλάρας συμμετέχει στο τραγούδι κάνοντας την ενορχήστρωση και την τελική παραγωγή. Κατάγεται από την Πάχη Μεγάρων, αλλά λόγω δουλειάς έχει μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Ο ίδιος μας δήλωσε: «Ασχολούμαι με την μουσική, την σύνθεση, την ενορχήστρωση των τραγουδιών. Είναι κάτι που το αγαπάω από πολύ μικρός. Μαζί με τον επαγγελματικό κλάδο που έχω ακολουθήσει – τεχνικός κινητών και τάμπλετ – συνδυάζεται πάρα πολύ. Ασχολούμαι με την μουσική από το 2000 παίζοντας ακουστική κιθάρα, αρχικά μόνος μου και μετά με διάφορες μπάντες, όπου κάναμε και ζωντανές εμφανίσεις. Μετά άρχισα να ενορχηστρώνω τα δικά μου τραγούδια αλλά και άλλων καλλιτεχνών και έτσι εξελίχθηκα στον μουσικό χώρο. Με την μουσική βέβαια ασχολούμαι ερασιτεχνικά καθότι με ενδιαφέρει να μοιράζομαι με τον κόσμο αυτό που μου βγαίνει και όχι ό, τι μου επιβάλλεται από άλλους ή ό, τι απαιτεί η μόδα κάθε εποχής. Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην περιοχή σας, αλλά οφείλω να πω ότι μαγευτήκαμε. Ολη η ενασχόληση με τα γυρίσματα του βιντεοκλιπ αποτέλεσε μια εκπληκτική εμπειρία. Η γνωριμία μας με το μουσείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αγγελόκαστρο ήταν ότι καλύτερο. Οφείλω να πω ότι αποτέλεσε το κίνητρο για να δώ τα βιβλία με άλλο μάτι. Η περιοχή σας πλέον αποτελεί προορισμό για μένα και σίγουρα θα την ξαναεπισκεφθώ.

images 36

Το μήνυμα μου είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αγάπη σε όλες της τις εκφάνσεις. Όταν υπάρχει αγάπη υπάρχει ευτυχία, ηρεμία και διάθεση δημιουργίας.»

images 39

images 17

videoclip 07

videoclip 06

videoclip 05

videoclip 04

videoclip 03

Τα AgrinioBestOf.gr εύχεται σε όλους σας καλή επιτυχία και να είναι καλοτάξιδο το νέο τραγούδι σας και το βιντεοκλίπ. Πάντα τέτοια και περιμένουμε να το απολαύσουμε στις οθόνες μας.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 5895 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033