Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 00:14

Μείωση φορολογίας επιχειρήσεων: Θετική η «ψήφος» των Αγρινιωτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πως σχολιάζουν οι επαγγελματίες του Αγρινίου την εξαγγελία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί μια συνεκτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία θα προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% το 2020 για τα εισοδήματα του 2019.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως μέχρι το 2021 ο συντελεστής θα έχει υποχωρήσει ακόμη περισσότερο και συγκεκριμένα στο 20%. Σκοπός του εγχειρήματος αυτού είναι να δοθεί μια μεγάλη «ανάσα» σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία με πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

«Η Ελλάδα θα είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωζώνης για τα επόμενα χρόνια. Το 40% των Ελλήνων μας ψήφισε για το σχέδιό μας: το σχέδιο μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, η οποία καταπολέμησε τα άκρα -καταφέραμε να βγουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή- και θέλει να γυρίσει σελίδα από την εποχή της ανασφάλειας στην εποχή της ανάπτυξης. Τα πρώτα βήματα της κυβέρνησής μας εξασφάλισαν την έγκριση των Ελλήνων, των ξένων επενδυτών και των αγορών. Θέλουμε να δράσουμε γρήγορα για να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή τροχιά, κυρίως σε ό,τι αφορά τις μειώσεις στη φορολογία. Έτσι, το Σεπτέμβριο, θα παρουσιάσουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 24% για τα εισοδήματα του 2019, και στο 20% από το 2021. Την ίδια στιγμή, μειώνουμε το φόρο μερισμάτων από το 10% στο 5%» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Αγρινιώτες επαγγελματίες είδαν θετικά την εξαγγελία αυτή και ανυπομονούν να εφαρμοστεί ώστε να πάρει βαθιά «ανάσα» η τοπική αγορά. Όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που ευχήθηκαν η μείωση αυτή μην «βγει» αύξηση σε άλλους τομείς.

Η Μαρία Παλιούρα τόνισε: «θα είναι κάτι τονωτικό για τις επιχειρήσεις, γιατί ήδη ο ΦΠΑ είναι πολύ ανεβασμένος. Η τοπική αγορά θα βοηθηθεί πολύ και έμμεσα θα βοηθηθεί και όλος ο κόσμος εκτός από τους επαγγελματίες».

Ο Κώστας Γεωργόπουλος ανέφερε: « ότι γίνεται στον τομέα της φορολογικής ελάφρυνσης είναι καλό και για τους επιχειρηματίες και για τους πολίτες. Η εικόνα της αγοράς και σε τοπικό επίπεδο θα βελτιωθεί, η οποία σέρνεται καθώς αυτή την στιγμή η κατανάλωση είναι επί της ανάγκης».

Η Δήμητρα Μπενέκου σχολίασε: «θα είναι ανακούφιση για τη μεσαία τάξη, αλλά πρέπει να ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας, ειδικά στο Αγρίνιο που το χρήμα δεν ανακυκλώνεται. Για την τοπική αγορά θα υπάρξει ανακούφιση, αλλά δεν φτάνει αυτό χρειάζεται και κάτι άλλο, κάτι παραπάνω».

Ο Νεκτάριος Ασημακόπουλος δήλωσε: «σίγουρα θα μας ανακουφίσει. Θα περιμένουμε να δούμε τα πρώτα δείγματα της μείωσης για να έχουμε μια καθαρή και χειροπιαστή εικόνα».

Κων/νος Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 508 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.