Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  7:58 πμ
 
wm small
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 18:04

Ο Αιτωλοακαρνάνας Ιωάννης Λιανός νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Θέρμου

Τον Αιτωλοακαρνάνα Ιωάννη Λιανό, καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημόσιας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, προτείνει η κυβέρνηση ως Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στη θέση της Βασιλικής Θάνου.

Ο Ιωάννης Λιανός είναι Θέρμιος στην καταγωγή, γιος του αειμνήστου Θέρμιου δικηγόρου Κωνσταντίνου και εγγονός του Γυμνασιάρχη και Ποιητή Γιάννη Λιανού. Την επισήμανση αυτή κάνει ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και τονίζοντας σε συγχαρητήρια δήλωση ότι: «ο Ιωάννης Λιανός αποτελεί μια επιλογή ενός κατάλληλου ανθρώπου και άριστου επιστήμονος για την συγκεκριμένη θέση. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι επιλογές εξειδικευμένων προσώπων υψηλού κύρους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο πεδίο του δικαίου του ανταγωνισμού, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της ρύθμισης και του ελέγχου των αγορών και χωρίς καμία πολιτική δραστηριοποίηση σηματοδοτούν την απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Επιπλέον, όμως, σηματοδοτούν την πρόθεση της Κυβέρνησης και την προσωπική μου δέσμευση να αξιοποιηθεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της πατρίδας μας πού είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Για να αντιστρέψουμε τη ροή εξόδου των νέων μας από τη χώρα που δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Για την προηγούμενη κυβέρνηση που επιχείρησε να χειραγωγήσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού και για όσους βιάστηκαν να ασκήσουν κριτική, παραπέμπουμε απλά στα βιογραφικά των προτεινόμενων μελών ως την απόδειξη ότι δεν πρόκειται να κάνουμε καμία έκπτωση στις αρχές της αξιοκρατίας και της αμεροληψίας με γνώμονα την ανεξαρτησία της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας».

Ποιος είναι ο Ιωάννης Λιανός

Ο Ιωάννης Λιανός είναι Καθηγητής Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), Διευθύνων στο Κέντρο Νομικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του UCL, Εκτελεστικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Δικαίου Ανταγωνισμού και Οικονομικών Jevons του UCL και Συνδιευθυντής στο Ινστιτούτο Παγκοσμίου Δικαίου. Επίσης είναι εκλεγμένος στην Έδρα Vincent Wright, Sciences PO στο Παρίσι και Ακαδημαϊκός Διευθύνων στο διεθνές δίκτυο BRICS που αφορά το Δίκαιο του Ανταγωνισμού και των Οικονομικών.

Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια του Στρασβούργου και της Νέας Υόρκης. Απέκτησε το διδακτορικό του από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Έχει διατελέσει συνεργάτης ερευνητής στη Νομική Σχολή του Yale, Επισκέπτης Καθηγητής σε διεθνή Ινστιτούτα και Πανεπιστήμια όπως στο PARIS II του Στρασβούργου, του Hong Kong, της Χιλής κλπ, ενώ είναι μέλος διεθνών συμβουλευτικών επιτροπών σε Ερευνητικά Ινστιτούτα όπως Antitrust Ινστιτούτο, Ινστιτούτο George Mason περί Παγκοσμίου Antitrust, ΗΠΑ, Πανεπιστήμιο Loyola του Σικάγο, Ινστιτούτο Μελετών περί Καταναλωτισμού και Antitrust, ΗΠΑ και άλλα.

Επίσης είναι εκδότης, συνεκδότης και μέλος συντακτικών επιτροπών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 120 επιστημονικά συνέδρια, ενώ το συγγραφικό έργο σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά είναι πλούσιο.

Είναι κάτοχος σημαντικού αριθμού υποτροφιών και βραβείων από διεθνείς οργανισμούς, ενώ η έρευνά του έχει τύχει χρηματοδότησης από ανταγωνιστικούς φορείς και προγράμματα.

agriniopress.gr

 

Διαβάστηκε 480 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.