Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 17:31

Το νέο πλάνο ανάπτυξης για το Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι νέες προτεραιότητες για την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Βασίλης Σπυρόπουλος παρουσιάζει το νέο πλάνο ανάπτυξης των φορέων της περιοχής

Αλλάζει «πλώρη» το Μεσολόγγι και θέτει υψηλούς στόχους για την ανάπτυξή του! Πλέον εγκαταλείπει το παλιό μοντέλο των δημόσιων υπηρεσιών και της τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλη Σπυρόπουλο, προβάλει νέες αναπτυξιακές προοπτικές με πολλές προεκτάσεις…

Ο πρώτος δρόμος ανάπτυξης σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο είναι η τουριστική ανάπτυξη με επιμέρους τομείς τον θρησκευτικό, γαστρονομικό, οικοτουριστικό, αλιευτικό και ιστορικό τουρισμό. «Θα αξιοποιήσουμε τα σημαντικά στοιχεία της περιοχής μας. Διαθέτουμε ποιοτικό αυγοτάραχο, ελιές, μέλι, τσίπουρο, δυναμικά στοιχεία για ορνιθοπαρατήρηση, τέσσερις αρχαιοελληνικές πόλεις κ.ά. Αν αυξηθεί η ποιότητα των καταλυμάτων θα προσεγγίσουμε τουρισμό υψηλής ποιότητας. Ακόμη, ένα συντριπτικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε είναι η μαρίνα, η οποία αυτή την στιγμή διαθέτει μερική αδειοδότηση και ευελπιστούμε του χρόνου να έχει αδειοδοτηθεί πλήρως.

spiropoulos

Ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος

Επιπλέον, ο κ. Σπυρόπουλος προτείνει την αξιοποίηση των προϊόντων γης και θάλασσας μέσω της τυποποίησής τους! «Πρέπει να σταματήσουμε να πουλάμε λ.χ. ελιές σε τελάρα, αλλά να τις συσκευάζουμε. Έτσι θα αυξηθεί η αξία τους και η εμπορικότητά τους» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, όλα τα παραπάνω, όπως υπογραμμίζει ο κ. Σπυρόπουλος, δεν γίνονται ως δια μαγείας αλλά: «πρέπει να βγούμε σαν νομός από την απομόνωση και κυρίως να συνδεθούμε με τους όμορους νομούς, με την Ευρυτανία και τη Φωκίδα. Επί της ουσίας πρέπει να ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Αγρίνιο – Καρπενήσι και να γίνει ένας σωστός δρόμος μεταξύ Ναυπάκτου και Ιτέας. Βασικό κομμάτι είναι και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με το Πλατυγιάλι, όπως επίσης ο δρόμος Αμφιλοχία – Βόνιτσα, ενώ βασικό στοιχείο αποτελεί και η δημιουργία ΒΙΟΠΑ, που κατά την γνώμη μου χρειάζονται δύο στην Αιτωλοακαρνανία».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.