Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  8:11 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 21:44

Πλήθος κόσμου και παραδοσιακοί χοροί στο κέντρο του Αγρινίου (φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πλημμύρισε» από κόσμο το κέντρο του Αγρινίου για μια βραδιά γεμάτη ελληνικούς  χορούς. Όμορφο κλίμα και αισιόδοξη ατμόσφαιρα επικρατεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η εκδήλωση είναι ενταγμένη στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο Δήμος Αγρινίου ενώ προηγήθηκε η συμβολική παρέλαση των ελληνικών χορευτικών τμημάτων που διέσχισαν την απόσταση από το Πάρκο έως την Πλατεία Δημοκρατίας

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Χορευτικό τμήμα Δήμου Αγρινίου, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «ΑΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ», Λαογραφικός Όμιλος Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «οι Μερακλήδες», Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Μανουσάκια» , Σύλλογος Φίλων Παράδοσης «Οι Ρίζες», Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Χοροστάσι», Παγκρήτιος Σύλλογος  , Σύλλογος Ποντίων «Δ ΨΑΘΑΣ», Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων  , Πολιτιστικός Σύλλογος «ΖΟΡΜΠΑΣ», Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος « Η Ρούμελη» , Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων.

Αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου

Το επίσημο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών ξεκινά αύριο, Παρασκευή 23 Αυγούστου, με την παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων εννέα χωρών στις 20.00 ενώ θα ακολουθήσουν τα χορευτικά.

300 χορευτές και χορεύτριες από την Ρουμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ισπανία, Πολωνία, Ινδονησία, Κορέα και Κένυα ανταμώνουν σε μια μεγάλη γιορτή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες από τη εκδήλωση που είναι τωρα σε εξέλιξη και την παρέλαση που προηγήθηκε:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.